Zajedno za novu roditeljsku kuću! - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Zajedno za novu roditeljsku kuću!

  Čitaoci našeg magazina znaju koliko je važno podržati one koji su se našli u teškim životnim situacijama, a u ovom slučaju reč je o najmlađim i najranjivijim među nama. Magazin LICEULICE priključio se akciji „Pruži korak“ organizacije NURDOR, čiji je cilj prikupljanje sredstava za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu, koju će koristiti deca koja se leče od raka iz cele Srbije i njihovi roditelji.

  Dvoje prijatelja, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, krenuli su 19. septembra na pešačenje od Niša do Beograda, dugo 256 km, u drugoj po redu humanitarnoj šetnji namenjenoj mališanima koji se leče od raka. Pešačenje su započeli ispred dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Dečje bolnice KC u Nišu, a završavaju ga 26. septembra u Beogradu. Tog dana će biti organizovan i Marš solidarnosti kroz Beograd, koji će početi ispred Sportskog centra Banjica u 15h i završiti se u parku Milutina Milankovića ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, što je i cilj Bogdanove i Tamarine šetnje.

  Podršku ovoj akciji možete pružiti tako što ćete instalirati mobilnu aplikaciju “Pruži korak”, koja će meriti vaše korake i konvertovati ih u dinare, a sumu novca koju na taj način budete prikupili NURDOR-u će u vaše ime donirati društveno odgovorne kompanije iz Srbije. Druga mogućnost je da donirate novac putem SMS poruke na NURDOR humanitarni broj 1150 (u poruci napisati 1; cena jedne poruke je 100 dinara). Možete pomoći i uplatom na račun NURDOR-a: 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: Pruži korak. Pokretači ove akcije prethodnom šetnjom su prikupili 3 miliona dinara za izgradnju dečje hemato-onkologije u Nišu. „Nije teško probuditi dobro u ljudima. Ono je uvek tu, samo mu treba dati prostora i motivaciju da se pokaže. Osmislili smo ovaj poduhvat kako bismo pokazali da ne postoji ništa snažnije od ljudi udruženih u Dobro delo“ – poručuju Tamara i Bogdan.
  Svi zajedno za bolje uslove lečenja najhrabrijih mališana u Srbiji!
  #podrškajevažna