Volonterke se priključile akcijama tokom Liceulice meseca 2023.

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Volonterke se priključile akcijama tokom Liceulice meseca 2023.

  Pred početak Liceulice meseca 2023, angažovano je 11 volonterki različitih profila koje učestvuju u aktivnostima sa prodavcima i prodavačicama. Njihova pomoć je naročito korisna tokom Liceulice meseca zbog velikog broja akcija.

  „Volonterke nam pomažu u uličnim akcijama, ali se uključuju i u naše standardne aktivnosti sa kojima nastavljamo regularno, kao što je sam rad sa prodavcima, klub za prodavce, distribucija humanitarne pomoći, a po završetku Liceulice meseca pomagaće nam prilikom terenskog rada sa prodavcima i različitih radionica za prodavce“, kaže Nevena Tomović , koordinatorka Liceulice prodavaca.

  Liceulice volonterke

  Iskustva volonterki sa uličnih akcija prodaja sa prodavcima su posebno snažna.

  „Kada smo krenuli u zajedničku prodaju, veoma sam se neprijatno iznenadila. Ljudi uopšte ne žele da vas pogledaju, iako im se obraćate. Kako je vreme prolazilo, nas troje koji smo bili zajedno smo se međusobno podržali i povezali, pa je išlo lakše. Takođe, počeli smo da srećemo ljude koji podržavaju Liceulice i to je znatno popravilo utisak. Nije uopšte lako eksponirati se taj način, potrebna je velika hrabrost za to,“ rekla nam je Sofija.

  Volontiranje u klubu za Liceulice prodavce je volonterkama posebno interesantno.

  „Klub za prodavce je veoma koristan jer im daje priliku da budu viđeni i da se ohrabre i osnaže. Organizovan je kao grupa podrške gde oni mogu da podele svoja iskustva i vide da nisu sami jer postoji neko ko ima slične probleme kao i oni,“ zaključila je Danica posle svog prvog učestvovanja u Liceulice klubu za prodavce i prodavačice.

  liceulice klub prodavaca

  Volonterke će ostati uz Liceulice prodavce do kraja godine. Do tada, volonterke će učestvovati u pripremi i realizaciji događaja, realizaciji radionica za korisnike, terenskom radu sa korisnicima, podršci prodavcima u obavljanju redovnih i vanrednih aktivnosti, vođenju evidencije i dokumentacije o korisnicima i pruženim uslugama.

  Na primeru organizacije Liceulice, volonterke će dobiti priliku da steknu detaljan uvid u rad organizacija civilnog sektora, razviju organizacione sposobnosti, ostvare saradnju sa drugim sličnim organizacijama, dublje razumeju različite izazove sa kojima se suočavaju marginalizovane grupe i prate projektne aktivnosti organizacije Liceulice od početka do kraja.