Vi i Liceulice u doba korone - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Vi i Liceulice u doba korone

  Sada je već izvesno da će čitava ova godina proći u znaku korona virusa zbog čega ključna strategija za sve, pa tako i za nas, postaje sposobnost prilagođavanja okolnostima dugotrajne izbačenosti iz zgloba. Liceulice tim je od samog početka krize posvećen prodavcima. Neumorno pronalazimo nove načine da ostanemo njihov oslonac tokom ovog teškog perioda. Pročitajte na koje smo sve načine, zahaljujući vašoj podršci, pomagali našim prodavcima u Beogradu i Novom Sadu tokom proleća i leta, i ne zaboravite nas ni kada dođu zimski meseci. Ukoliko ste u mogućnosti, pozivamo vas da donirate Liceulice fondu ili nam se javite ako imate ideju za drugačiji oblik podrške.

  Od novca dobijenog putem pretplate i donacija tokom vanrednog stanja smo distribuirali preko 200 paketa najugroženijim prodavačicama i prodavcima u Beogradu i Novom Sadu. Samo u Beogradu smo obišli 24 adrese i stigli u najudaljenije delove grada.

  Naša partnerska organizacija u Novom Sadu „Patrija”, preusmerila je 100.000 dinara od projekta koji je podržala Trag fondacija za urgentnu podršku novosadskim prodavcima magazina i korisnicima kluba za podršku ljudima sa mentalnim poteškoćama „Kompas”, a od ovog novca je obezbeđeno 25 vaučera za objekte Univer-Exporta.

  Zajedno sa organizacijom JCI Novi Sad, pokrenuta je i akcija „Doniraj obrok”, koja je omogućila da prodavci našeg magazina dobijaju redovne obroke tokom ovog teškog perioda.

  U trenutku nestašice zaštitnih maski, Aleksandar Živanov je prodavcima u Novom Sadu poklonio oko 40 platnenih maski posredstvom organizacije Adra.

  Svakog dana smo našim korisnicima pružali i psihosocijalnu podršku putem telefona i u Beogradu i u Novom Sadu.

  Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez vaše podrške. Hvala vam na tome!

  Ako verujete u našu misiju i naše prodavce, ako vam se sviđa ono što čitate u magazinu i želite da podržite naš dalji rad i naše korisnike / prodavce, kupujte redovno magazin Liceulice na ulicama Beograda i Novog Sada ili onlajn; možete nam pomoći i svojom donacijom, pretplatom, ili kupovinom u našoj prodavnici. Solidarno za bolji svet i slobodno novinarstvo, i hvala svima!

  #podrškajevažna