Veliko interesovanje za Liceulice u Novom Sadu! - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Veliko interesovanje za Liceulice u Novom Sadu!

  “Ja sam bio beskućnik četiri godine, dom mi je našao smeštaj, hvala mu puno, hvala osoblju doma. Našli su mi posao da prodajem časopis Liceulice, da zaradim koji dinar, što mi mnogo znači, a ujedno ubijam i svakodnevnu domsku monotoniju odlaskom na teren.”

  Kao što već znate, od ove godine Liceulice možetu kupiti i na ulicama Novog Sada. Prodaju smo pokrenuli u partnerstvu sa našim prijateljima iz Doma za duševno obolela lica Čurug u nadi da ćemo u godini koja nam predstoji doći do što više Novosadjana i Novosadjanki, koji  ovo što mi radimo prepoznaju  kao korisno i važno.

  Naša misija se širi, novi prodavci i prodavačice dobijaju šansu da prodajom magazina poprave svoje materijalno stanje, promene životne okolnosti i izađu iz senke margine u koju su gurnuti. Već sedam godina kroz naš program angažujemo teško zapošljive sugrađane i sugrađanke koji postaju promoteri  drugačijeg puta, puta koji vodi  iz nemaštine i podrzumeva borbu svakog pojedinca željnog promene u svom životu.

  U želji da se bolje upoznamo, 22. februara u Novom Sadu organizovali smo razgovor i druženje sa našim saradnicima i članovima redakcije. Tom prilikom okupio se veliki broj zainteresovanih Novosađana, kao i medija, a prisutnima se obratio Nenad Drašković, zamenik načelnika Gradske upraveza za socijalnu i dečiju zaštitu Novi Sad. Takođe, u okviru ovog druženja okupljeni su mogli da čuju i pesme koje su recitovali naši novi prodavci.

  Ovo je samo jedna od akcija koja najavljuje početak jedne lepe saradnje i stvaranja lepše strane ulice.