Uličnom akcijom proslavljen Liceulice mesec 2023. u Novom Sadu

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Uličnom akcijom proslavljen Liceulice mesec 2023. u Novom Sadu

  Posle obeležavanja Liceulice zone u Crnom Ovnu, Liceulice mesec 2023. u Novom Sadu proslavljen je velikom uličnom akcijom u centru Novog Sada u društvu poznatih ličnosti i prijatelja!

  liceulice novi sad jasna đuričić

  Centar Novog Sada je ovom prilikom bio ispunjen većim brojem plavih prsluka nego obično. Liceulice prodavačicama i prodavcima pridružila se ekipa poznatih Novosađana: glumica Jasna Đuričić, direktorka Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, dizajnerka Zagorka Marković, kolporter kod katedrale Goran Živković i novinar Robert Čoban.

  novi sad ulična akcija zaga

  „Mi ovde zaustavljamo sugrađane Novosađane, objašnjavamo šta je to Liceulice i pitamo ih da li su voljni da nam pomognu. Ako se nekada nađete u situaciji da vam neko ponudi ovaj časopis, obavezno ga kupite, usrećićete nekoga, a vaše malo biće nekome mnogo“, poručila je tokom akcije Zagorka Marković, dizajnerka garderobe i vlasnica brenda Zaga Clothing.

  Novinar Robert Čoban kaže da od sada više neće propustiti nijednu priliku da da kupi Liceulice magazin.

  liceulice akcija robert čoban

  „Našli smo se na Trgu slobode kod Miletića i podelili u grupe po ulicama. Ja sam išao sa Pištom i Eržikom kroz Kralja Aleksandra, pothodnik, na Matičarski trg i Bulevarom Mihajla Pupina, pored Bulevar Booksa i nazad do Trga slobode. Prodali smo sedam magazina za sat vremena. Svaki treći prolaznik kome smo ponudili magazin je bio i kupac. Kada smo se na kraju Jasna, Tijana, Zaga, Goran i ja našli na Trgu slobode, složili smo se da smo tek sada svesni koliko je ovo teško i kako je ovim ljudima koji dožive silna, ponekad i veoma neprijatna odbijanja u toku jednog dana. Meni se isto dešavalo da budem u gužvi i sred razgovora i da ne kupim Liceulice od prodavca. Mislim da ću ubuduće uvek kupovati“, poručio je novinar Robert Čoban.

  Gorana Živkovića, poznatog kolportera kod katedrale, ova akcija je vratila na početak sopstvene karijere.

  goran živković ulična akcija novi sad

  „Prosto sam uživao u akciji sa dve Liceulice prodavačice. Mislim da smo, uz mnogo energije i elana, ispunili sva očekivanja. Videvši rezultate i posebno sreću u njihovim očima, meni je srce puno. Drago mi je što sam bio deo ove male, ali odabrane družine! Nadam se da će ljudi drugačije gledati na sve Liceulice prodavce i prodavačice, jer oni žele radom da dođu do sredstava neophodnih za život. Ogromna podrška od Gorana kolportera i mnogo sreće u daljem radu“, poručio je Goran na kraju akcije.

  liceulice mesec novi sad

  „Okupili smo se kod Miletića i svako od gostiju pridružio se nekom od prodavaca i prodavačica u solidarnoj prodaji. Po završetku smo se našli na mestu sastanka i podelili iskustva. Zajednički zaključak je da biti ulični prodavac nije lako, ali da je prodaja bila zabavna i uspešna“, kaže Marko iz novosadskog Liceulice tima.

  Ogromno hvala našim sjajnim gostima i prijateljima na snažnoj podršci i divnoj energiji koju su nesebično podelili sa nama! Radujemo se svim budućim druženjima!