Liceulice u gostima kod prijatelja iz kompanije Zühlke

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice u gostima kod prijatelja iz kompanije Zühlke

  Prodavačice magazina Liceulice Gordana Milenković i Dubravka Kovačević družile su se sa zaposlenima kompanije Zühlke Engineering Srbija ovog vrelog julskog dana. One su sa svojim koordinatorkama po pozivu otišle u Zühlke poslovni prostor na Novom Beogradu, upoznale se sa zaposlenima i razgovarale sa njima o svom radu i iskustvima u prodaji uličnog magazina. Zaposlenima u Zühlke Srbija nije bilo potrebno posebno predstavljati magazin Liceulice, zato što ga već kupuju i čitaju. Šta više, prijatelji iz ove kompanije bili su Liceulice Heroji promene 2022. godine, tokom koje su svi bili pretplaćeni na magazin, a 2018. solidarno su, u uličnoj akciji, sa prodavcima prodavali magazin prolaznicima.

  Današnje druženje je jedan od načina da prodavci pozdrave svoje prijatelje i da nastave druženje. Jer podrška je važna, pogotovo u ekonomski i klimatski nesigurnim vremenima.

  bolji svet je moguć sa zuhlke
  Bolji svet je moguć sa Zühlke

  „Bilo mi je super, zadovoljna sam prodajom i presrećna zbog načina na koji su nas primili i ugostili. Mnogo mi je značilo što sam mogla da se sklonim sa vrućine, a da se u isto vreme družim i radim”, kažeprodavačica Gordana.

  I Dubravka kaže da su svi u kompaniji Zühlke Engineering bili više nego ljubazni.

  „Kupovali su i prethodno izdanje magazina u kojem je moja priča i to mi je mnogo drago! Lepo smo se družili, a dobili smo i posluženje i poklone. Volela bih da nas opet pozovu”, kaže Dubravka.

  Zahvalni smo Zühlke Engineering što su pružili Liceulice prodavačicama zaklon od sunca i visokih temperatura, kao i prijateljsku ruku. Svaki oblik podrške je veoma važan za prodavce magazina Liceulice, te je i današnja akcija sa Zühlke veoma značajna. Prijateljstvo, kontinuirano prepoznavanje problema straha, neizvesnosti i siromaštva, kao i važnost podrške je presudna za opstanak prodavaca.

  zuhlke za liceulice

  „Zühlke s ponosom podržava Liceulice u njihovom predanom radu ka inkluzivnosti i pružanju pomoći onima koji su često zanemareni. Za nas partnerstvo s Liceulice ima poseban značaj, jer verujemo da socijalno preduzetništvo donosi sveže ideje i pozitivne društvene promene. Veoma nam je drago što smo imali prilike da u našoj kancelariji ugostimo Gordanu i Dubravku. Uživali smo u druženju sa njima jednako kao što uživamo čitajući magazin. I kao pojedinci i kao kompanija, mi ćemo nastaviti da kontinuirano podržavamo Liceulice, u nadi da ćemo na taj način bar malo doprineti omogućavanju boljih uslova života za ove vredne ljude“, rekao je Nebojša Ristin, direktor Zühlke Srbija.

  Marko Milivojević, softverski inženjer u kompaniji Zühlke, smatra da je LiceuLice jedna od najdivnijih organizacija koje postoje. „Tu je da služi svima. Da da šansu onima kojima je potrebna, a ostalima, koji uživaju u njenom proizvodu, da otvori oči i pokaže da smo svi u stvari isti. Da pokaže šta snaga volje može da uradi i da je za sreću stvarno potrebno malo – da se osmehnemo jedno drugom i budemo tu jedni za druge.“

  zuhlke podržava liceulice

  Tijana Krstajić, Data & AI Head u kompaniji Zühlke takođe je srećna zbog današnjeg susreta.

  „Život je jedan ekosistem u kojem se bića uzajamno podržavaju kako bi svi opstali, i više od toga – bili srećni. U tom ekosistemu je mnogo različitih elemenata, neki su dobri u jednom, neki u drugom. A samo zajedno činimo važnu i održivu celinu. Liceulice pruža mogućnost životu. Pruža mogućnost da oni kojima je potrebno dobiju od onih koji imaju, i da se na taj način naš ekosistem očuva. Mislim da je podrška inicijativi važan društveni momenat, jer nam daje mogućnost da pomognemo onome kome treba i kada treba.”

  Više o zaposlenima i radu ove kompanije u Srbiji možete saznati putem njihovog Instagram profila, LinkedIn profila ili sajta.

  Ukoliko vi ili vaša kompanija želite da se pridružite i podržite naše prodavce i prodavačice, saznajte više o mogućnostima podrške kompanija, direktno donirajte Liceulice Fondu ili nam pišite putem mejla na donacije@liceulice.org. Hvala!