Talas filantropije - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Talas filantropije

    Katarina Kostić, urednica književnog bloga Prerazmišljavanje, pomogla je našoj prodavačici iz Novog Sada Jeleni Vesić da dobije dugo željenu Remarkovu knjigu Tri ratna druga. Kako kaže: „Kad sam u časopisu Liceulice pročitala odličan razgovor s vašom prodavačicom Jelenom Vesić, pomislila sam da bi bila šteta ne spojiti je sa željenom knjigom, ako već mogu. Dosetila sam se da među šest hiljada prijatelja Prerazmišljavanja mora postojati bar jedan kojem baš ta Remarkova knjiga skuplja prašinu. Divno bi bilo da ne ostane na ovome, pa da Snežanin gest još nekoga motiviše da Jeleni pomogne u stvaranju lične biblioteke”.

    Ovaj lep gest Katarine Kostić zaista jeste podstakao nova dobročinstva. Jelena je tako na novosadskom Noćnom bazaru pre nekoliko dana dobila novu knjigu, i njena velika ljubav prema čitanju ponovo je u punom sjaju. Važno je da se brinemo o najugroženijima i pomažemo im, i to ne samo donacijama osnovnih životnih namirnica. Kako kaže Katarina, nikada ne smemo u svojoj privilegovanosti zaboraviti da smo privilegovani.

    Ne dozvolite da se ovaj lanac humanosti prekine! Podržite naš rad različitim novčanim donacijama, pretplatite se na naš magazin ili potražite naše prodavce na ulicama Beograda i Novog Sada. Naši prodavci zavise od vaših odluka, i zato ne oklevajte da nečiji život učinite lepšim. Pišite nam, zovite nas, posetite nas.