Slušajte nas i na radiju - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Slušajte nas i na radiju

    O društveno angažovanim i socijalno odgovornim temama kojima se bavimo u magazinu više od četiri godine razgovaramo sa našim gostima i u radio emisiji na onlajn Radio aparatu. Evo i o čemu je bilo reči u proteklih nekoliko emisija, koje, kao i čitavu arhivu Liceulice FM, možete poslušati na našoj Mixcloud stranici. Nove epizode pratite svakog drugog utorka od 20h na Radio Aparatu.

    U prvoj majskoj emisiji, 66. po redu, bilo je reči o dve kampanje koje se bave važnim životnim pitanjima – pravom na čist vazduh i zdrav život u gradu i pravom na platu za dostojanstven život. Gosti su nam bili Aleksandra Tomanić iz Evropskog fonda za Balkan, koji je pokrenuo regionalnu kampanju Balkans united for clean air, i Vladimir Simović iz Centra za politike emancipacije, koji je predstavio regionalnu kampanju koja zagovara platu za život. Pesnikinja i muzičarka Ognjenka Lakićević bila je gošća 65. emisije, u kojoj smo razgovarali o književnosti, muzici, poverenju u nauku i vakcine, onlajn aktivizmu i solidarnosti. U 64. emisiji gošće su bile Iva Čukić i Jovana Timotijević iz organizacije Ministarstvo prostora, a teme demokratizacija prostornih politika, participativno planiranje u razvoju grada, ali i stambene politike i borba za pravo na stan. U 63. emisiji u gostima je bio Nebojša Krivokuća, autor podkasta i bloga Prešlicavanje. Sa ekološkim aktivistom Predragom Momčilovićem smo u 62. emisiji razgovarali o utopijskim i distopijskim slikama budućnosti, kao i aktuelnim inicijativama i akcijama. O tome kako ponovo osmisliti neke važne vrednosti na koje se u poslednje vreme često pozivamo – poput solidarnosti ili brige za druge – pričali smo u 61. emisiji sa piscem i profesorom Igorom Štiksom i novinarom Stefanom Slavkovićem. U 60. emisiji smo razgovarali Sarom Nikolić iz Solidarne kuhinje i Jasnom Cicmil Batričević iz Centra za integraciju mladih, o tome na koje su sve načine organizacije u kojima rade tokom pandemije pomagale stanovnicima neformalnih naselja, beskućnicima i drugim najsiromašnijim građanima. Početkom decembra smo, u 59.emisiji, ugostili našeg dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Galeba Nikačevića, autora jednog od najpopularnijih podkasta poslednjih godina. Sa autorom „Agelasta“ smo razgovarali o tome šta je potrebno da bi se napravio dobar podkast, i na koji način motivisati publiku da čuje drugačije priče od onih na koje je navikla.

    Naše teme nikad ne zastarevaju – sve što se propustili nadoknadite na stranici www.mixcloud.com/liceulice_fm. U novoj sezoni spremamo još mnogo dobrih tema i novih iznenađenja, pratite nas!