Liceulice raspisuje konkurs za mlade novinarke

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice raspisuje konkurs za mlade novinarke

  Liceulice poziva mlade novinarke zainteresovane da steknu praksu u oblasti angažovanog novinarstva, kao i priliku da se kontinuirano bave problemima sa kojima se suočavaju žene iz marginalizovanih grupa.

  Ljudi koji su iz ma kog razloga bačeni na marginu društva na svakodnevnom nivou se suočavaju sa problemima i izazovima o kojima se ne govori ni dovoljno, a često ni na pravi način. Međutim, žene unutar marginalizovanih grupa trpe dvostruku diskriminaciju, i upravo zato ćemo se, u narednom periodu, ovom temom baviti na čitav niz načina.

  Jedan od tih načina je i praksa za mlade novinarke koja uključuje edukaciju koju će držati stručnjakinje i stručnjaci iz različitih relevantnih oblasti, te  upoznavanje sa radom redakcije Liceulice, kao i pojedinačni mentorski rad sa članicama i članovima našeg uredničkog tima tokom pisanja tekstova na pomenute teme za magazin Liceulice.

  Konkurs traje od 30. avgusta do 8. septembra, a potrebno je poslati kratku biografiju i motivaciono pismo na adresu redakcija@liceulice.org.

  Kandidatkinje koje uđu u uži izbor biće kontaktirane.

  Tekstovi polaznica prakse biće objavljivani u magazinu Liceulice tokom jeseni i zime 2023/2024.

  Radujemo se vašim prijavama i tome što ćemo u narednom periodu zajedno raditi na osvetljivanju ovih važnih tema!

  Hvala Ambasadi Kanade u Srbiji koja je podržala ovaj projekat!