Liceulice 100: Put ka društvu u kojem bismo voleli da živimo!

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice 100: Put ka društvu u kojem bismo voleli da živimo!

  Četrnaest godina kasnije, stigli smo do stotog broja našeg magazina! Tokom tog vremena smo se i menjali i prolazili kroz različite faze, ali su neke stvari od samog početka konstantne.

  Borimo se protiv svih oblika diskriminacije, a naš magazin daje prostor onima kojima je uglavnom uskraćen. Promovišemo zelene politike i drugačije promišljanje odnosa prema prirodi i prirodnim resursima i interesujemo za teme kao što su obrazovanje, javno zdravlje, urbanizam, pravo na stanovanje, kulturne politike i slično.

  Naravno, tu smo sve ove godine pre svega kao podrška našim prodavcima, ali magazin Liceulice je i jedinstven medij, kako po temama koje pokriva, tako i po načinu na koji im pristupa. U ovom stotom broju podsećamo vas za šta se zalažemo, šta podržavamo, na šta upozoravamo i šta vidimo kao put ka društvu u kojem bismo voleli da živimo kroz izbor ranije objavljenih tekstova.

  Tu su tekstovi Dubravke Stojanović, Ljubomira Živkova, Svetlane Slapšak, Predraga Momčilovića, Danila Ćurčića, Dunje Karanović, Darije Stjepić, Stefana Slavkovića, Saše Dragojla, Svena Milekića, Vuka Vučkovića, Nebojše Krivokuće i Lare Končar, intervjui sa Borisom Dežulovićem i Ivom Marčetić, i pesma „Beskućnik“ novosadskog prodavca Žarka Erdeljija.

  Naslovnica: Ksenija Pantelić
  Ilustracije: izbor naslovnica magazina Liceulice

  lul 100naslovnica