Poslednja poseta Narodnom muzeju pred letnju pauzu

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Poslednja poseta Narodnom muzeju pred letnju pauzu

  Liceulice prodavci i prodavačice obišli su izložbu „Jedna (ne)obična muzejska priča“ u Narodnom muzeju, što je ujedno i poslednja vođena tura i aktivnost za ovu sezonu. Izložba prikazuje pedeset dela iz Zbirke srpskog slikarstva 18. i 19. veka Narodnog muzeja Srbije, od kojih se čak trideset dela izlaže po prvi put. Prodavcima je ova jedinstvena postavka bila posebno interesantna i zato što objedinjuje retko izlagana dela umetnika koji neprestano izazivaju pažnju stručne i šire javnosti, kao i brojna dela koja do sada uopšte nisu bila predmet izlaganja.

  Jedna neobična muzejska priča narodni muzej
  Poseta prodavaca i prodavačica magazina Liceulice izložbi Narodnog muzeja

  U okviru saradnje sa Narodnim muzejom, Liceulice prodavci i prodavačice imaju priliku da jednom mesečno idu u obilazak različitih postavki i izložbi, a nekada i da učestvuju u kreativnim radionicama i obukama. Tokom ove sezone, upoznavali su se sa svetskim slikarstvom, sa jugoslovenskom skulpturom, sa kulturama od kraja 5. do kraja 3. milenijuma p.n.e. na teritoriji praistorijskog nalazišta Gradina u selu Zok, kao i da slikaju inspirisani delima Nadežde Petrović.

  Liceulice je posebno ponosno što je prodavac Dača poželeo, i uspeo, da se oproba u ulozi kustosa Narodnog muzeja i svojim kolegama prodavcima, kao i zaposlenima organizacije Liceulice, predstavi deo izložbe posvećen praistoriji i Konstantinu Velikom.

  dača kustos

  Radujemo se sledećoj 2023/2024. sezoni saradnje sa Narodnim muzejom i novim otkrivanjima i saznavanjima za prodavce i prodavačice magazina Liceulice.

  Različiti oblici edukacije i kreativnog izražavanja pomažu svima, a pogotovo osobama koje su marginalizovane i nemaju pristup ovakvom sadržaju. Zahvaljujući ovakvim i drugim radionicama, obukama i aktivnostima, oni razvijaju svoje veštine i grade samopouzdanje. Ukoliko želite da podržite organizaciju sličnih aktivnosti, možete to učiniti i donacijom Liceulice fondu.

  Ako i vi imate mogućnosti da približite našim prodavačicama i prodavcima sadržaje koji im inače ne bi bili dostupni i na taj način ih ohrabrite i osnažite, javite nam se putem mejla na info@liceulice.org.

  Veliko hvala Narodnom muzeju na podršci prodavcima Liceulice!