Pored Novog Sada srešćete nas i u Kikindi - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Pored Novog Sada srešćete nas i u Kikindi

  Već ste imali priliku da upoznate prodavačicu Svetlanu Kalinov iz Kikinde po jedinstvenoj akciji koju je inicirala početkom epidemije korona virusa kada je podstakla svoje kikindske kolege da ušteđeni novac poklone novosadskim prodavcima koji su u tom trenutku bili u težoj situaciji. Prema rečima ove tridesetšestogodišnje žene velikog srca, poznate po nadimku Ceca, prodajući LICEULICE prvi put je uspela da zaradi, ali i da se oseti korisnom članicom šire zajednice. U novom broju magazina pročitajte njenu priču koju je zabeležila Anđelka Prvulov iz novosadske Liceulice-ekipe.

  Svetlana, prodavačica magazina Liceulice u Kikindi

  „Kad sam čula priču o magazinu LICEULICE i saznala za mogućnost da se uključim u prodaju, jako sam se obradovala i zainteresovala”, kaže Ceca, naša prodavačica iz Kikinde. „Odmah sam videla da bih volela to da radim, i rekla sam sebi, ali i drugima, da hoću da pokušam. Sam magazin mi se jako sviđa, ima puno zanimljivih tema, i drago mi je što mogu da ga proširim i u mom gradu.”

  Ona dodaje i da je početak prodaje posebno obradovao mlade ljude koji sada mogu da nabave magazin i na ulicama Kikinde. U početku je objašnjavala da pola zarade ide prodavcu i da su prodavci ljudi koji imaju problem da pronađu zaposlenje, ali sada su već postali prepoznatljivi i dobijaju samo pozitivne komentare svojih sugrađana.

  „Ranije nikada nisam imala zaposlenje; nije bilo nikakvog posla za mene”, objašnjava Ceca. Prema njenom mišljenju, trebalo bi promeniti pristup zapošljavanju osoba sa invaliditetom, pošto je svakome potrebno da radi i da bude koristan. Zbog toga se onda uključila u dnevni boravak lokalnog Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, preko kog je i došlo do saradnje sa magazinom LICEULICE. Na početku su podršku prodavačicama i prodavcima pružali radni terapeuti.Kasnije su se oslobodili da prodaju sami.

  Ceca kaže i da voli izazove, voli da stalno uči nešto novo i veruje da je život lep. Oduvek sanja da poseti Pariz i nada se da će jednog dana biti u prilici da više putuje.

  prodavci i prodavačice magazina u Kikindi

  Ako verujete u našu misiju i naše prodavce, ako vam se sviđa ono što čitate u magazinu i želite da podržite naš dalji rad i naše korisnike / prodavce, kupujte redovno magazin Liceulice na ulicama Beograda i Novog Sada ili onlajn;, možete nam pomoći i svojom donacijom, pretplatom, ili kupovinom u našoj prodavnici. Solidarno za bolji svet i slobodno novinarstvo, i hvala svima! #podrškajevažna