Podrži nezavisne medije - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Podrži nezavisne medije

  U proteklih deset godina magazin Liceulice postao je prepoznatljiv u Srbiji, ali i šire, kao jedan od retkih medija civilnog društva.

  To znači da se bavimo važnim društvenim temama (ljudska prava i antidiskriminacija, javno dobro i javni interes, održivi razvoj i zelene politike), ali uvek na način razumljiv široj čitalačkoj publici. Trudimo se i da nam perspektiva bude konstruktivna – ne bežimo od kritike, ali kad god je moguće ukazujemo i na primere dobre prakse i postojeća rešenja. Podršku daljem razvoju magazina Liceulice i svim sporednim programima možete dati na različite načine, a o kojima više informacija možete naći na našem OVDE ili nam pisati na redakcija@liceulice.org.

  Jačanje saradnje medija i građana – iz koje će mediji dobiti mogućnost da nastave da profesionalno rade posao kojem su posvećeni, a građani dobijaju istinite, objektivne i pravovremene informacije je od velike važnosti. Zato je i LiceUlice deo kampanje #PODRŽIMEDIJE o kojoj možete pročitati više na našem sajtu ili sajtu kampanje.

  U nastavku pročitajte više informacija o ovoj kampanji:

  —————————————————————————————

  Ovom kampanjom želimo da vam približimo situaciju u kojoj se nalaze nezavisni mediji i da vas inspirišemo i ohrabrimo da te medije podržite. Naš cilj je dugoročan: jačanje saradnje medija i građana – iz koje će mediji dobiti mogućnost da nastave da profesionalno rade posao kojem su posvećeni, a građani dobijaju istinite, objektivne i pravovremene informacije koje će im olakšati donošenje odluka u svakodnevnom životu.

  Stvaranje snažnijih veza između medija i građana je neminovnost. U društvu u kojem su profesionalni nezavisni novinari, redakcije i mediji suočeni sa političkim i ekonomskim pritiscima, kao i uskraćivanjem prava na rad i dobijanje informacije, ovi mediji mogu nastaviti svoj rad isključivo uz snažniju podršku građana i javnosti – zbog kojih i postoje.

  Podrška nezavisnim medijima zato nije samo podrška onima koji se bore za objektivne i pravovremene informacije, otkrića i priče koje objavljuju. Ovo je i borba za društvo u kojem ne postoje političke ili ekonomske prepreke za otvoren i demokratski dijalog između medija i javnosti, razmenu informacija i razotkrivanje mehanizama koji štete opštem dobru – i od kojih zavisi ono što čujemo, vidimo i znamo o društvu u kojem živimo.

  Zato smo pokrenuli #podržimedije. Rasvetljavaćemo koliko su nezavisni mediji važni za naše društvo, fokusirati se na izazove sa kojima se suočavaju, otkrivati kako funkcionišu i podsetiti na njihove dosadašnje rezultate i teme koje su ti mediji u Srbiji prvi pokrenuli. Do nekih odgovora, perspektiva budućnosti i rezultata ćemo doći zahvaljujući predstavnicima redakcija izabranih nezavisnih medija koji će nam biti sagovornici, ali i zahvaljujući vama.

  Zato vas pozivamo da podržite medije.

  Vaša podrška medijima koji su tema ove kampanje ne mora biti samo finansijska. Načine na koje možete podržati medije pogledajte na OVOM linku, a zašto nezavisni mediji zavise od vas pogledajte u sledećem videu:

  Tekst i video preuzeti sa sajta : www.podrzimedije.rs

  #podržimedije #održivimediji