Pismo mlađoj sebi - Bojana Ivanov - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Pismo mlađoj sebi – Bojana Ivanov

  Već ste navikli da u našem magazinu čitate pisma koja mlađim sebi pišu poznati novinari i profesorke, muzičari i aktivistkinje, glumci i književnice, a ovoga puta vam donosimo tekstove u kojima su naši korisnici i korisnice, naša draga i prijateljska lica ulice, pisali mlađima sebi.

  —-

  Draga Bojana,

  Imala si teško detinjstvo, ali došlo je vreme da to ostaviš iza sebe, jer život je pred tobom i tvoja prošlost nije vredna sećanja, ni pominjanja. Bilo ti je teško, ali ti si te probleme prevazišla kad si shvatila da nije rešenje da se leži u krevetu, kuka i samosažaljeva, već da postoji mogućnost da se okružiš mnogim lepim stvarima koje život pruža, a ti ih nisi primećivala jer si bila obuzeta samosažaljevanjem.
  To ti je bila najveća greška, i gledaj da to nikako ne ponoviš! Želim da ti kažem da na svetu postoji mnogo toga što može da te okupira: knjige, druženje, ljubav, putovanja, kreativnost, zdrav život, vera u Boga i ko zna šta još što će ti se tek otkriti.

  Ti si sada jaka, naučila si da se boriš, i mislim da za tebe više nema problema.

  Samo želim da znaš da te volim, i da smo ti i ja uz tu ljubav – pobednice!