Pismo čitateljke: Toma je sinonim za empatiju i velikodušnost

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Pismo čitateljke: Prodavac Toma je sinonim za empatiju i velikodušnost

  Nedavno je u Liceulice redakciju stiglo pismo podrške i ohrabrenja za prodavce i prodavačice magazina, koje takođe ističe važnost empatije i velikodušnosti za celo društvo. ✨

  Ovo pismo prenosimo u celosti. Beskrajno hvala na prepoznavanju, razumevanju i podršci!

  „Toma je moj i Vidov drugar sa Bulevara, uvek raspoložen; prodaje Liceulice, časopis namenjen osnaživanju osoba sa invaliditetom, na putu njihove socijalizacije i osamostaljivanja.

  Ugledah ga preko puta Đerma, kažem, Tomo, dugo Vas nisam videla, molim Vas jedan primerak i pružim 300 dinara (150 za štampanje novog broja, 150 ostaje prodavcu).

  Molim Vas, kaže Toma, kupite kod njega, on danas nije prodao nijedan. Dejan, kako se zove taj prodavac, pruži mi primerak i uze novac. Pozdravismo se, i posle 5 minuta, Vid i ja se vraćamo istim putem, Dejan se nasmeja, mahnu nam… Sreća se ogleda u njegovim očima!

  A TOMA, TOMA je pravo lice ulice, nema ništa, a ima sve! Ima EMPATIJU, VELIKODUŠNOST!

  Liceulice prodavac Toma

  Na kraju, potekle su mi suze, suze žalosti što u krugovima u kojima se ja krećem, nema Tome.

  Svi na čije sam adrese poslala ovu crticu, složili su se da nema Tome.
  Svi su primetili da nema empatije i to osećaju, samo niko nije predložio da mi (stambeno i materijalno obezbeđeni), postanemo Toma, jer mi to možemo!

  Pozdrav od penzionerke i njenog unuka Vida, u nameri da bude makar malo Toma.

  Bez kafe u kafiću se može…”

  Da li ste vi skoro sreli Tomu na ulicama Beograda?

  Pretplatite se na papirno ili digitalno izdanje magazina Liceulice da biste podržali prodavca Tomu i njegove kolege i koleginice.

  Još jedna od mogućnosti da pružite stalnu sigurnost prodavcima su i mesečne donacije. Donirajući mesečno, uz par klikova, učinili ste dobro delo koje traje mesecima i pružili mogućnost Liceulice korisnicima da ne moraju da izlaze u prodaju kada se ne osećaju dobro ili kada vremenske prilike nisu povoljne.

  Ako se pitate kako možete podržati prodavce kao kompanija, pogledajte mogućnosti podrške kompanija.

  Kupovinom našeg novog, letnjeg Liceulicegera solidarnosti pokazujete svoju solidarnost sa najugroženijima među nama, onima kojima podrška i pomoć najviše znače. Prihodi od Liceulicegera koje kupite direktno podržavaju hrabre prodavce magazina kroz različite programe koje omogućava Liceulice fond.

  Hvala vam što brinete i volite Liceulice prodavce!