Ostani kod kuće, čitaj novi broj LULa! - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Ostani kod kuće, čitaj novi broj LULa!

  Početkom sledeće nedelje u prodaji će biti novi broj magazina Liceulice, dostupan u digitalnoj verziji.

  Ulica, neko vreme, neće biti mesto na kojem srećete prodavce magazina Liceulice. Ali to ne znači da ćemo vas ostaviti bez vašeg omiljenog magazina i bez prilike da podržite naše prodavce.

  Situacija s korona virusom se ubrzano komplikuje i pred svima nama su dani puni izazova. Restrikcija kretanja u javnom prostoru je snažno pogodila naše prodavce i dodatno otežala njihove i inače teške, nesigurne životne prilike. Nikome nije lako, ali našim prodavcima, čiji je posao direktno vezan za ulicu, ovo predstavlja nepremostivu prepreku.

  Bez naše pomoći mogu doći u situaciju da više ne mogu da plate stanarinu i da se ponovo nađu na ulici, ili da ostanu bez lekova, sredstava za higijenu i osnovnih životnih namirnica.

  Šezdeset prvi broj magazina Liceulice biće dostupan u onlajn verziji, nešto izmenjenog sadržaja (shodno situaciji) i na smanjenom broju strana. Pokušali smo da temi kojom se, s razlogom, svi ovih dana bave priđemo iz našeg ugla i da vas podsetimo da, ma kako da nam je svima teško, uvek ima onih kojima je još i teže, te da nam je solidarnost sada važnija i potrebnija nego ikad.

  Osim tekstova koji se bave epidemijom korona virusa, u ovom izdanju možete pročitati i niz drugih sadržaja po kojima je naš magazin inače prepoznatljiv – od priča o našim prodavcima, preko tema koji se tiču javnog interesa kao što je to, recimo, tekst o uvođenju obaveznog osnovnog obrazovanja u SFRJ, pa do intervjua sa ekipom makedonskog filma „Zemlja meda”, koji je ove godine bio nominovan za čak dva Oskara.

  Ovaj broj magazina Liceulice moći ćete da preuzmete na našem sajtu, te na taj način pomoći stvaranju posebnog fonda namenjenog našim prodavcima da bi lakše prošli kroz ovaj, za njih izuzetno težak, neizvestan i stresan period.

  Ako ste u prilici, evo kako još možete podržati naše prodavce:

   

  Hvala vam!        

                             

  #podrškajevažna    #solidarnostzasve