Osnovali smo biblioteku za naše korisnike - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Osnovali smo biblioteku za naše korisnike

  Mnogi naši prodavci vole da čitaju, ali su im knjige uglavnom nedostupne. Zato smo, uz pomoć donacije British Council-a i Kreativnog centra, pokrenuli i malu priručnu biblioteku. Ova inicijativa je naišla na veoma lepe reakcije, tako da sada imamo obavezu da održavamo i širimo našu biblioteku. Jer, ako budemo imali više knjiga, biće i više čitalaca. Inače, naše prodavačice i prodavce interesuju razne vrste knjiga, od kuvara, preko trilera, putopisa, stranih i domaćih romana, do ljubavnih romana i knjiga na nemačkom.  

  Našim korisnicima nedostaje mnogo toga u životu. Kao i svi, i naši prodavci i prodavačice vole da se druže, srećni su kad imaju priliku da posete pozorišnu predstavu, odu u bioskop ili na sportski događaj. Mi se, sa svoje strane, trudimo da, pored pružanja ekonomske i psihosocijalne podrške, kad god možemo obogatimo i njihov društveni i kulturni život. Smanjene mogućnosti za druženja na zatvorenom zbog korone navele su nas da budemo kreativni, tako da smo nedavnu donaciju od strane British council-a i Kreativnog centra, naših starih prijatelja i podržavalaca, pretvorili u početak kreiranja jedne nove lepe priče.

  „Znači mi što imamo biblioteku, pročitao sam već dve knjige. I sam volim da pišem, zato mi je važno da mogu da čitam. Ipak, mnogo više volim klasike, a voleo bih i da imate neke eseje, njih do sad nisam čitao“, kaže naš prodavac Bojan Tomašević, jedan od najčešćih korisnika biblioteke. Ako imate knjiga koje ste pročitali i želite da obogatite našu biblioteku i usrećite naše prodavce pišite nam na office@liceulice.org ili nam se javite preko društvenih mreža . 

  Podržite i vi naše prodavce još danas! To možete da uradite tako što ćete donirati novac i tako nam omogućiti da direktno odgovorimo na njihove aktuelne potrebe, pretplatiti se na magazin, kupiti neki od naših proizvoda, a možda i na neki sasvim drugi način – javite nam se da se dogovorimo!

  Male stvari mogu da pokrenu velike promene!