Ulična akcija sa prijateljicama iz Narodnog muzeja

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Ulična akcija sa prijateljicama iz Narodnog muzeja u okviru Liceulice meseca

  Liceulice i Narodni muzej Srbije neguju odličnu saradnju, sada već tradicionalno. Zato smo odlučili da, u okviru Liceulice meseca 2023. organizujemo zajedničku, solidarnu akciju u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

  Narodni muzej i Liceulice

  Naše prijateljice Tatjana, Dena i Jana obukle su plavo-narandžaste prsluke i, u pratnji većeg broja Liceulice prodavaca, hrabro stupile na pločnik sa magazinima u rukama. Kako su nam rekle posle akcije prodaje magazina, nije bilo lako:

  „Ulična akcija prodaje magazina Liceulice na kratko nas je stavila u ulogu prodavaca koji se svakodnevno bave ovim poslom. Doživele smo razumevanje, podršku, ignorisanje i neizvesnost, sve u jednom prolasku kroz Knez Mihailovu ulicu. Zvuči naporno i izazovno, a naročito ako shvatimo da to ulični prodavci svakodnevno doživljavaju boreći se za svoju sigurnu – ne samo budućnost, već sadašnjost. Velika podrška za hrabre i vredne prodavce magazina Liceulice. Nadamo se da će nakon ovih akcija biti sve više članova Sigurica zajednice,“ poručile su one.

  Narodni muzej ulična prodaja

  foto: Katarina Drajić