Nagrada za "Živimo zajedno" na Međunarodnom dramskom festivalu! - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Nagrada za „Živimo zajedno“ na Međunarodnom dramskom festivalu!

    Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad „Živimo zajedno“ vraća se sa nagradama sa jubilarnog petog Međunarodnog dramskog festivala za lica sa invaliditetom „Igri bez maski“ iz Skoplja!

    Članovi Udruženja, među kojima su neki i prodavci magazina Liceulice, koji su na ovom festivalu pre dve godine osvojili Grand Prix, nastupili su sa predstavom „Svet“, Branislava Nušića, u režiji Lepe Stanković, za koju su kostime uradili profesorka Vesna Marić sa učenicima škole za dizajn tekstila iz Beograda.

    U konkurenciji 12 predstava iz Makedonije, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, sa preko 200 učesnika, ova predstava, koja je i otvorila Festival, bila je veoma zapažena a nagradu za glavnu mušku ulogu sedmočlani žiri jednoglasno je dodelio Filippi Dubravku, osobi sa daunovim sindromom, koji je član Udruženja „Živimo zajedno“ već  17 godina.