Mentalno zdravlje, socijalna dobrobit i zdrave navike mladih

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  LUL FM: Mentalno zdravlje, socijalna dobrobit i zdrave navike mladih

  U okviru  LUL FM ciklusa emisija o mentalnom zdravlju mladih, razgovarali smo sa psihološkinjom Sarom Dojčinović iz organizacije PIN (Psychosocial Innovation Network).

  Povod gostovanja je PINovo izdanje Priručnika za rad sa mladima Mentalno zdravlje, socijalna dobrobit i zdrave navike mladih. Cilj priručnika je pružanje polazne tačke za uvođenje ili unapređenje rada sa mladima i namenjen je svima, od omladinskih radnika, preko nastavnog osoblja do roditelja.

  Osim o samom priručniku, razgovarali smo i o očuvanju mentalnog zdravlja i kapaciteta ljudi koji rade direktno sa mladima, jer se izazovi sa kojima se suočavaju mladi konstantno menjaju i usložnjavaju.

  Takođe, dotakli smo se i rada i dostupnosti kancelarija za mlade i njihove uloge u očuvanju mentalnog zdravlja i umrežavanja mladih u intervjuu koji je nastao u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom i Ambasadom Švedske.

  Zaključile smo da je dug put pred nama i da postoji još mnogo aspekata na kojima treba raditi da bi se mladi osećali podržano, ali da je sve više partnera i organizacija koje prepoznaju značaj dobrostanja mladih.

  Emisiju možete poslušati na Mixcloudu.