LUL u karantinu - peta nedelja - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  LUL u karantinu – peta nedelja

  13. 04.-19. 04.

  Vanredno stanje je dovelo i do vanrednih odluka, pa se tako, po prvi put, magazin Liceulice (br. 61)  pojavio samo u onlajn izdanju. Pozivamo sve vas koji žele da podrže naše prodavce i prodavačice, u ovim teškim i neizvesnim danima, da poručite digitalno izdanje magazina Liceulice. Drugi načini solidarisanja sa prodavcima i prodavačicama su putem donacija i pretplate.

  Od početka kampanje do sada, dobili smo 117 novih pretplata i 186 individualnih donatora/ki. Euro banka je za svoje zaposlene otkupila sto primeraka poslednjeg štampanog, 60. broja magazina Liceulice, a zaposleni u Društvu za posredovanje u osiguranju ACB d.o.o. su se organizovali i prikupili 23.000 dinara donacije za podršku fondu Liceulice.

  Ušli smo u drugi mesec vanrednog stanja, ali i dalje smo, kao i prvog dana, svakodnevno u kontaktu s prodavcima i prodavačicama, kako u Beogradu, tako i u Novom Sadu. Pružamo im, preko telefona, neophodnu psihosocijalnu podršku, a u pripremi je i druga tura pomoći u hrani i higijenskim sredstvima, koju ćemo ponovo distribuirati našim najugroženijim korisnicima i korisnicama.

  Prošle nedelje je pokrenuta i inicijativa Solidarna kuhinja koja funkcioniše tako što volonteri kuvaju hranu kod kuće, a koja se potom doprema do onih kojima je najpotrebnija, iz potrebe da se na sveprisutne probleme siromaštva i gladi odgovori solidarnošću i uzajamnom pomoći. Neki od naših najugroženijih prodavaca i prodavačica su takođe korisnici ove humanitarne inicijative.

  U Novom Sadu je naša partnerska organizacija “Patrija” odlučila da 100.000 dinara, iz budžeta namenjenog za projekat koji je podržala Trag fondacija, preusmeri za urgentnu podršku našim prodavcima i prodavačicama tj. korisnicima i korisnicama kluba “Kompas”. Od ovog novca je obezbeđeno 25 vaučera koje će moći da upotrebe za kupovinu hrane i higijene u objektima Univer-Exporta.

  Protekle nedelje smo na Radio Beogradu predstavili našu kampanju i novo online izdanje, a, takođe, markentinška agencija McCann Beograd se javila sa predlogom da nam pomognu i osmisle kampanju koja će pomoći da naše online izdanje stigne do što većeg broja ljudi. Takođe, već nekoliko nedelja preko Skype-a učestvujemo u programu “Originalni lideri” Fondacije Novak Đoković.

  Ako i vi mislite da možemo zajedno da radimo na podršci najugroženijima, javite nam se, podrška je uvek važna, ali sad je od presudnog značaja!