LuL br. 63- Bolji svet je moguć! - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    LuL br. 63- Bolji svet je moguć!

    Čitav se svet, u prethodnih par meseci, našao u situaciji kojoj se malo ko nadao. Sada, kada je inicijalni šok prošao i život sa korona virusom postao naša stvarnost, ostaje nam da razmotrimo kakve će posledice ova kriza ostaviti u zdravstvenom, ali i u političkom, ekonomskom i društvenom smislu. Da li ćemo, zbog straha od virusa, početi da se plašimo jedni drugih? Da li ćemo shvatiti da ekonomija ne sme biti važnija od ljudskih života, a političke manipulacije strahom važnije od ljudske slobode?

    Novi broj donosi i priče o našim prodavcima Andrei Nikoliću i Muhamedu Beriši-Memetu, prikaze filma „Otac“ i stripa „Stare furune“, Pismo meni mlađem Ratka Božovića, kao i dnevnik Dragoslave Barzut o prvom slučaju zločina iz mržnje prema LGBT osobama koji je završio presudom nasilniku. Od ovog broja počinjemo i saradnju sa Centrom za promociju nauke, kroz tekst o sve češćim toplotnim talasima koji su rezultat klimatskih promena.

    Autorka naslovnice 63. broja je Milica Golubović, a u galeriji predstavljamo beogradske murale nastale u okviru Festivala Rekonstrukcija.

    Liceulice – Bolji svet je moguć !