LUL br. 61 - online izdanje - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  LUL br. 61 – online izdanje

  U prodaji je novi broj magazina Liceulice, dostupan u digitalnoj verziji.

  Ulica, neko vreme, neće biti mesto na kojem srećete prodavce magazina Liceulice. Ali to ne znači da ćemo vas ostaviti bez vašeg omiljenog magazina i bez prilike da podržite naše prodavce.

  Situacija s korona virusom se ubrzano komplikuje i pred svima nama su dani puni izazova. Restrikcija kretanja u javnom prostoru je snažno pogodila naše prodavce i dodatno otežala njihove i inače teške, nesigurne životne prilike. Nikome nije lako, ali našim prodavcima, čiji je posao direktno vezan za ulicu, ovo predstavlja nepremostivu prepreku.

  Bez naše pomoći mogu doći u situaciju da više ne mogu da plate stanarinu i da se ponovo nađu na ulici, ili da ostanu bez lekova, sredstava za higijenu i osnovnih životnih namirnica.

  Šezdeset prvi broj magazina Liceulice biće dostupan u onlajn verziji, nešto izmenjenog sadržaja (shodno situaciji) i na smanjenom broju strana. Pokušali smo da temi kojom se, s razlogom, svi ovih dana bave priđemo iz našeg ugla i da vas podsetimo da, ma kako da nam je svima teško, uvek ima onih kojima je još i teže, te da nam je solidarnost sada važnija i potrebnija nego ikad.

  Osim tekstova koji se bave epidemijom korona virusa, u ovom izdanju možete pročitati i niz drugih sadržaja po kojima je naš magazin inače prepoznatljiv – od priča o našim prodavcima, preko tema koji se tiču javnog interesa kao što je to, recimo, tekst o uvođenju obaveznog osnovnog obrazovanja u SFRJ, pa do intervjua sa ekipom makedonskog filma „Zemlja meda”, koji je ove godine bio nominovan za čak dva Oskara.

  Ovaj broj magazina Liceulice moći ćete da preuzmete u prodavnici na našem sajtu, te na taj način pomoći stvaranju posebnog fonda namenjenog našim prodavcima da bi lakše prošli kroz ovaj, za njih izuzetno težak, neizvestan i stresan period.

  Ako ste u prilici, evo kako još možete podržati naše prodavce:

   

  Hvala vam!      

   

  Autorka ilustracije: Jovana Ćosić