LuL br. 58 - 2020 - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    LuL br. 58 – 2020

    Nova godina samo što nije stigla, a, neposredno pre nje, na ulice stiže i novi praznični, 58. broj magazina Liceulice! Ovog puta, na povećanom broju stranu, na različite načine bavili temama koje su naša stalna preokupacija – borba protiv svake vrste diskriminacije, ali i borba za najrazličitije vrste javnog interesa. Kao što ste i navikli od nas, sve pojave koje smatramo štetnim izlažemo kritici, ali, podjednako nam je – ako ne i više – važno da pokušamo da damo doprinos u promišljanju promena koje bi ovaj svet učinili drugačijim, boljim mestom za život.

    Međutim, specifičnost ovog izdanja je u tome što u njemu možete pročitati čitav niz intervja u kojima su naši sagovornici i sagovornice govorili o važnim stvarima kojima se bave. Tako, naši saradnici i saradnice su za novi broj razgovorali sa književnicom Rumenom Bužarovskom, muzičarkom Idom Prester, aktivistkinjom Ivom Marčetić, glumcem Ivanom Jevtovićem, piscem Damirom Karakašem i muzičarom Dinom Šaranom.

    Osim ovih intervjua, u novom broju čitajte i tekstove o aktivističkim inicijativama Ne dam kej i Sačuvajmo zelenu Zvezdaru, kao i godišnje liste najboljih filmova, knjiga, predstava, albuma i serija koje smo napravili u saradnji sa velikim brojem različitih sagovornika i sagovornica. Takođe, sa našim stalnim saradnicima i saradnicama – Danilom Ćurčićem, Draganom Nikoletić, Lanom Nikolić, Žarkom Radojom, Jasnom Dimitrijević, Dejanom Kožulom i Stefanom Slavkovićem – razgovarali smo o njihovim utiscima iz prethodne i nadama za narednu godinu, kao i o tome gde se spajaju pisanje i aktivizam.

    Osim tekstova, našim temama smo se bavili i kroz vizuelne sadržaje – naslovnicu je napravio Siniša Janjić Re, a u galeriji vam predstavljamo unikatne lampe Proto radionice, nastale u saradnji sa Monikom Lang, Ksenijom Pantelić i Nikolom Velickim, od čije prodaje novac ide u humanitarne svrhe.