LICEULICE od sada i na ulicama Subotice

LICEULICE od sada i na ulicama Subotice

Pored Beograda i Novog Sada, magazin od sada možete kupiti i na ulicama Subotice, lično od prodavaca. Priliku za rad i zaradu dobilo je, za početak, desetak teško zapošljivih osoba, pripadnika marginalizovanih grupa. Distributer magazina LICEULICE u Subotici je Udruženje ZaJedno koje podržava osobe sa psihofizičkim smetnjama i upravo su njihovi korisnici prvi prodavci u Subotici. Oni su već dobili prepoznatljive plavo-narandžaste prsluke i identifikacione kartice, a prošli su i obuku za prodaju našeg magazina.

subotica liceulice

Snežana Maravić, koordinatorka Udruženja ZaJedno, najavila je prvi izlazak prodavaca na ulice centra Subotice u petak, 24. februara:

„Oduševljeno smo prihvatili saradnju sa LICEULICE i ulazimo u ovaj program sa velikim entuzijazmom. U petak će led probiti naših deset članova, ali očekujem da će uskoro biti još prodavaca. Pozivamo i sva druga udruženja i organizacije u Subotici koje rade sa teško zapošljivim, marginalizovanim i ugroženim pojedincima da nam se pridruže.“

Koordinatorka LICEULICE za Vojvodinu, Jovana Ćojder, rekla je da je Subotica zbog svoje tradicionalne otvorenosti i negovanja različitosti savršeno mesto za prodaju našeg magazina:

„Mi već dugo razmišljamo o tome koji je naredni grad s kojim bismo mogli da sarađujemo. Subotica, kao jedan otvoren grad sa visokim stepenom tolerancije, donosi ogromne mogućnosti za razvoj inicijative kakva je LICEULICE, koja se zasniva na socijalnom preduzetništvu.“

Udruženje ZaJedno pozvalo je subotičke kafiće i sve društveno odgovorne firme da dozvole prodavcima da prodaju magazin u njihovim prostorijama, kako bi im olakšali rad i poboljšali prodaju, kao i sve Subotičane da kupe magazin od svojih sugrađana. Tako i vi, kada budete sreli naše prodavce u plavo-narandžastim prslucima na subotičkom Korzou, podržite ih tako što ćete kupiti magazin.

liceulice magazin subotica

Podsećamo da od svakog prodatog primerka magazina, polovina zarade pripada prodavcu, dok se druga polovina koristi za štampanje novih primeraka i realizaciju programa podrške za naše korisnike, kao što su dnevna psihosocijalna podrška, radionice i obuke za sticanje i/ili unapređenje potrebnih veština, grupni motivacioni sastanci, i sl.

Podržite i vi LICEULICE, pretplatite se na magazin ili donirajte.