LICEULICE u karantinu - prva nedelja - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  LICEULICE u karantinu – prva nedelja

  Otkako je uvedeno vanredno stanje, kancelariju smo preselili našim kućama, a dva puta nedeljno dežuramo u redakciji. Ponedeljkom i četvrtkom se vidimo sa našim prodavcima i prodavačicama, razmenimo iskustva i informacije, posavetujemo se i ohrabrimo. Osim tih viđanja, u stalnoj smo i telefonskoj komunikaciji sa njima. U prethodnih nedelju dana, potrošili smo neidentifikovan broj sati na telefonske razgovore, Skajp sastanke i pisanje mailova kojima pokušavamo da stvari održimo pod kontrolom u jednoj sasvim nekontrolisanoj situaciji.

  Najvažnije od svega, pokrenuli smo onlajn kampanju podrške za naše prodavce i prodavačice, i za samo pet dana uspeli smo da kroz donacije i pretplate sakupimo čak 280.000 dinara (preko 80 donacija i preko 50 novih pretplatnika). Dirnuti smo da i u trenucima koji su teški za sve ipak ne zaboravljate da uvek ima nekog kome je još teže!

  Rekonstrukcija ženski fond nam je odobrila urgentni grant, a McDonalds Srbija nam je donirao 200 obroka za naše prodavce i prodavačice!

  U Novom Sadu smo organizovali i skupljanje konzervirane hrane i higijenskih proizvoda za tamošnje prodavce i prodavačice. Veliki broj ljudi se odazvao, a neki su donirali i novac, tako da je novosadski deo tima uspeo da pripremi dvadeset paketa hrane i higijenskih proizvoda, koji će biti podeljeni našim prodavcima i korisnicima partnerskog kluba Kompas. Jedan novosadski taksista je pored donacije ponudio i besplatno svoje usluge, a svim ljudima koji su donirali hranu poklonili smo stare brojeve magazina, kako bi imali šta da čitaju dok traje policijski čas.

  Podelili smo prodavcima i prodavačicama sve rukavice i maske koje smo imali u našim zalihama. Trenutno smo u pregovorima sa raznim organizacijama i kompanijama koje bi mogle da nam obezbede nove zalihe higijenskih sredstava, hrane ili bilo kakvu dodatnu podršku za prodavce.

  Ipak, na to koliko je važna i pojedinačna solidarnost podsetila nas je i jedna gospođa koja nas je obradovala kada nam se javila s idejom da besplatno sašije maske za naše prodavce i prodavačice, kao i za članove i članice Liceulice tima. U tom duhu, na kraju ovog prvog zapisa u našem karantinskom dnevniku podsećamo vas da je podrška, više nego ikad, važna!

  #podrškajevažna #solidarsnostzasve #lulukarantinu #prvanedelja

  Ilustracije: Ksenija Pantelić