Šta smo postigli zajedno: Liceulice u 2022.

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Šta smo postigli zajedno: Liceulice u 2022.

  Kao i proteklih dvanaest godina, i prošle 2022, Liceulice je bilo sigurna baza, oslonac i izvor socijalne i ekonomske podrške osobama sa margine društva. Zajedno sa vama – našim čitaocima i podržavaocima – pomažemo im da se ponovo osete delom zajednice, da zarade, nauče nešto novo i provode vreme u prijatnom okruženju,  i pre svega, uz vašu pomoć, unesu  promene u teške životne prilike kojima su izloženi.

  „Mnogo mi se život promenio. Sad sam u društvu, radim nešto korisno. Ne bih ovaj posao dao ni za šta na svetu”, kaže Slobodan Matić Gašić, koji je počeo da prodaje Liceulice 2022. godine.

  Hvala vam što ste uz nas, što ste nam bili oslonac i u 2022. godini!

  Pogledajte šta smo sve zajedno postigli.

  Rad prodavaca

  Liceulice prodavci 2022

  Beograd

  Na 46 lokacija – 30 na otvorenom i 16 u zatvorenom prostoru – 120 prodavaca prodalo je 76 275 primeraka magazina.

  Novi Sad

  Na 27 lokacija – 16 na otvorenom i 11 u zatvorenom prostoru – 19 prodavaca prodalo je 15.597 primeraka magazina.

  Kikinda

  Magazin Liceulice je prodavalo 11 posvećenih prodavaca tokom 2022. godine.

  Magazin

  Radna prava, globalni kapitalizam, izbori, javno & privatno, angažovani film, dostupnost hrane, urbanizam, anti-diskriminacija, umetnost u emigraciji, neke su od važnih tema o kojima je Liceulice pisalo tokom 2022. godine.

  Liceulice magazin 2022

  • Objavili smo 10 izdanja na ukupno 496 strana.
  • Prodali smo 91.872 primerka magazina.
  • Broj pretplatnika papirnog i elektronskog izdanja magazina popeo se na 400.
  • Liceulice je došlo do svojih čitalaca u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Pančevu, Kraljevu i Čačku.

  Aktivnosti za prodavce

  aktivnosti za prodavce LUL 2022

  Organizovali smo brojne aktivnosti za prodavce Licaulice u Beogradu i Novom Sadu:

  10 grupnih poseta u okviru projekta Prodavac Kustos u Narodnom muzeju, 80 časova početnog i naprednog nivoa engleskog jezika, 44 psihološke radionice, 20 sesija osnaživanja i emotivne podrške, 51 kreativnu radionicu, 33 sesija grupne terapije, 12 sesija individualne podrške, 9 druženja, 11 poseta raznim institucijama, 7 zajedničkih ručkova, paketa hrane i doniranja razne robe, kao i 11 radionica kreativne, poslovne i emotivne pismenosti.

  Kako ste podržali Liceulice prodavce u 2022.

  Tokom 2022. godine, 212 individualnih donatora i 18 kompanija podržalo je Liceulice.
  Naši prodavci su živeli bolje zahvaljujući vašim donacijama hrane (616), donacijama zimskih cipela (120) i rančeva (120).

  Prodavci Licaulice u Novom Sadu otišli su na 2 besplatna lekarska pregleda, 5 susreta individualne podrške u pronalaženju posla, 4 besplatna časa joge, a dve prodavačice su dobile nove frizure. Takođe, Liceulice Bazar NS i Liceulice Kikinda organizovali su 2 javna događaja.

  podrška je važna

  Podržite Liceulice i u 2023.

  Molimo vas da nastavite da nas podržavate, jer ćemo samo tako moći i dalje da pomažemo našim prodavcima u borbi za bolji život, kao što to činimo prošlih dvanaest godina. Vaša podrška je važna, te bilo da odlučite da donirate ili da se pretplatite na digitalno ili papirno izdanje magazina, znajte da time, zajedno, gradimo bolji svet!