Liceulice prodavci od sada u većem broju na ulicama Zemuna

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice prodavci od sada u većem broju na ulicama Zemuna

  U petak, 19. maja, prodavci magazina Liceulice su po prvi put grupno izašli na ulice Zemuna. Sedam prodavaca i njihove koordinatorke, Nevena Tomović i Iva Petrović, u popodnevnim satima šetali su duž Zemunskog keja, Zemunskom pijacom i Glavnom ulicom. Tamo su pozdravljali prolaznike, razgovarali sa njima i predstavljali im magazin, kao i posao koji obavljaju.

  liceulice prodavci u zemunu

  Iskustvo pokazuje da su ovakve grupne akcije prodaje neophodne, jer prodavcima daju priliku da obuku plavo-narandžasti prsluk, zajednički izađu i predstave se, u tom trenutku, nepoznatim ljudima i podsete ih kako žive najugroženiji među nama i sa čime se suočavaju, kažu koordinatorke prodavaca magazina.

  „I ova akcija u Zemunu nam je potvrdila da su nam organizovane, grupne prodaje magazina na ulici veoma potrebne. Kad nas prolaznici ne prepoznaju, to je znak da nas tamo treba biti češće i u većem broju. Važno je da Liceulice prodavci pričaju svoje priče, da razgovaraju sa sugrađanima, da predstavljaju magazin i objasne ko su ti nasmejani ljudi koji nose plavo-narandžaste prsluke. Ovo je bila prva akcija ovakve vrste u Zemunu i svakako ne smemo stati ovde. Želimo da Liceulice prodavci grade i razviju zajednicu i u Zemunu, da postanu prepoznatljivi, da ostvare poznanstva, prijateljstva i pronađu svoje stalne kupce“, navodi Nevena, koordinatorka prodavaca.

  prodaja magazina liceulice u zemunu

  Već trinaest godina su prodavci Liceulice magazina na ulicama, gde prodaju magazin da bi zaradili za dostojanstveniji život, ali i da bi razmenili koju lepu i srdačnu reč sa čitaocima i prolaznicima, da bi bili korisni i prihvaćeni. Kada ih sretnete, molimo vas da imate na umu da su im podrška i ljubazne reči važne koliko i zarada. Često se dešava i da njihov primer – koji pokazuje da se i naizgled nerešive životne nedaće mogu prevazići – ulije hrabrost kupcima. Takve priče, Priče sa margine, možete čitati upravo u našem magazinu, kao i na sajtu. Uvereni smo da prodavci magazina mogu svojim primerom i životnom pričom podržati čitaoce magazina, a da će im sam sadržaj magazina pomoći da bolje razumeju društvenu realnost u vezi sa pitanjima siromaštva i socijalne isključenosti, što su i pokazali rezultati istraživanja o društvenom uticaju magazina Liceulice.

  prodaja magazina liceulice na zemunskom keju

  Iako su Liceulice prodavci do sada povremeno posećivali Zemun, od sada će to činiti češće. Kada ih sledeći put budete sreli u Glavnoj ulici, na Zemunskom keju ili kod pijace u Zemunu, zastanite, pozdravite ih, pitajte ih kako su ili se samo nasmešite i podržite ih kupovinom magazina. Pozivamo i sve kompanije koje se nalaze u Zemunu da nam se jave putem mejla donacije@liceulice.org ako žele da podrže Liceulice prodavce zajedničkom, solidarnom, uličnom prodajom ili da ih ugoste u svojiim prostorijama. Hvala!