Liceulice Novi Sad u akciji - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice Novi Sad u akciji

    Novosadski ogranak Liceulice postoji već više od godinu dana, a ovog proleća nepredviđene okolnosti postavile su i pred njih veliki izazov – s kojim su se uspešno izborili. Zahvaljujući donacijama građana i kompanija, kao i raznim volonterskim inicijativama, ni prodavci u Novom Sadu nisu bili prepušteni sebi.

    Zahvaljujući donacijama građana i kompanija, među kojima su novosadska kompanija Engel d.o.o. i Vojvođanska banka, za prodavce u Novom Sadu obezbeđeno je preko 40 paketa pomoći u hrani i sredstvima za higijenu. Pored toga, naša partnerska organizacija „Patrija” je 100.000 dinara od projekta koji je podržala Trag fondacija preusmerila za urgentnu podršku novosadskim prodavcima magazina i korisnicima kluba za podršku ljudima sa mentalnim poteškoćama „Kompas”, a od ovog novca je obezbeđeno 25 vaučera za objekte Univer-Exporta. Zajedno sa organizacijom JCI Novi Sad, pokrenuta je i akcija „Doniraj obrok“ koja je omogućila da prodavci našeg magazina dobijaju redovne obroke tokom ovog teškog perioda. U trenutku velike nestašice zaštitnih maski, u Novom Sadu je oko 40 platnenih maski prodavcima poklonio Aleksandar Živanov, posredstvom organizacije Adra, a građani su se samoinicijativno uključivali i besplatnim razvoženjem paketa pomoći. Posebno priznanje zaslužuju prodavci i prodavačice iz Kikinde, koji su ušteđenih 18.000 dinara donirali svojim kolegama iz Novog Sada.