- Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice nedelju tradicionalno posvećujemo našim prodavcima, a ove godine je ponovo obeležavamo zajedno sa našim prodavačicama i prodavcima na ulicama Beograda i Novog Sada, kao i putem društvenih mreža.

  Tokom LuL nedelje slavimo njihove uspehe i istrajnost, posebno u ovoj teškoj godini koja je za nama, pružamo im podršku u nekim novim borbama koje tek predstoje i podižemo svest o značaju uličnih novina, i specifičnostima ove vrste solidarne ekonomije.

  Na ulicama Beograda i Novog Sada prodavcima će društvo praviti članovi redakcije magazina Liceulice (Beograd: 15.06. od 16h na Terazijama; Novi Sad: 17.06. od 16h kod katedrale) i drugi ljudi koji su uz njih na dnevnom nivou, a pratite i naše društvene mreže i sajt, na kojima ćemo kroz priče prodavaca osvetliti i značaj Liceulice fonda za čitavu zajednicu i deliti neke poklone za vas.

  Od početne ideje uličnih novina koje će ljudima sa margine društva ponuditi šansu za dostojanstven rad, zaradu i priliku za druženje i socijalizaciju, Liceulice je deset godina kasnije velika porodica svih onih koji na različite načine podržavaju ideje boljeg društva.

  Magazin jednom mesečno čitaocima donosi aktuelne sadržaje na teme novih politika, održivosti, zelene ekonomije i društva jednakih šansi, dok prodavci zarađuju polovinu od svakog prodatog primerka i kroz razne programe podrške radimo na njihovoj socijalnoj integraciji.

                                                         ***

  Ako ne sretnete prodavce ovih dana na ulici, možete ih podržati i na druge načine:

  1. KUPITE novi broj magazina Liceulice onlajn.
  2. PRETPLATITE SE na magazin Liceulice u štampanoj ili elektronskoj verziji.
  3. DONIRAJTE – podržite rad Liceulice fonda jednokratnom donacijom ili kroz trajni nalog.

  Podržavajući Liceulice, pomažete borbu protiv beskućništva, siromaštva i isključenosti svake vrste. Hvala!

   

  LICEULICE

  Bolji svet je moguć!