Liceulice mesec 2023: Sigurnost je potrebna svima

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice mesec: Sigurnost je potrebna svima

  Liceulice mesec 2023. počinje u ponedeljak, 18. septembra i biće obeležen mnogim događajima i akcijama, u društvu poznatih ličnosti, na ulicama Beograda i Novog Sada. Ovim akcijama skrećemo pažnju javnosti na Liceulice prodavačice i prodavce, na njihov trud i istrajnost, kao i na njihove sposobnosti i veštine kojih je mnogo, a često ostaju neprepoznate.

  Pozivamo građane i medije da zajedno prepoznamo i slavimo Liceulice prodavce i prodavačice kao najugroženije i istovremeno najupornije među nama, da im zahvalimo na njihovoj istrajnosti i veri u mogućnost boljeg sveta za koji se zajedno borimo.

  U fokusu Liceulice meseca 2023, pored prodavaca, biće građani, pojedinci, kao i različiti načini na koje oni mogu da obezbede dugoročnu sigurnost Liceulice prodavačicama i prodavcima. Skrenućemo pažnju na bazičnu ljudsku potrebu za sigurnošću koju svi osećamo, pogotovo u neizvesnim vremenima. Sigurnost je potrebna svima, a pogotovo onima koji je gotovo nikada nisu imali. Kako bismo Liceulice prodavcima i prodavačicama obezbedili sigurnost, predstavićemo Liceulice Sigurice – prijatelje koji su već stali uz prodavce u želji da ih podržavaju redovno, iz meseca u mesec, te započeti akciju – Traže se Liceulice Sigurice.

  Liceulice mesec Sigurnost je potrebna svima

  • Liceulice mesec u Beogradu otvara muzičarka Ana Đurić Konstrakta uličnom akcijom sa prodavačicama i prodavcima, 18. septembra od 16 časova u Knez Mihailovoj ulici. Ambasadorka Liceulice Sigurica i prijateljica Liceulice prodavaca će obući narandžasto-plavi prsluk i po prvi put prodavati magazin uz mentorstvo iskusnih prodavaca.
  • Sutradan, 19. septembra od 17.30 na istoj lokaciji, sa prodavcima, prodavačicama i građanima družiće se glumica Anđela Jovanović.
  • Glumica Sandra Silađev pružiće podršku Liceulice prodavcima u sredu, 20. septembra, u Knez Mihailovoj ulici, od 14 časova.
  • Dugogodišnju saradnju sa Narodnim muzejem krunisaćemo dvema akcijama – zajedničkom prodajom magazina u Knez Mihailovoj ulici, 19. septembra u 16 sati i muzejskom turom za javnost u kojoj će Liceulice prodavac David Janković – Dača biti u ulozi vodiča i kustosa, 20.9. u 16 sati.
  • Podršku prodavcima i prodavačicama tokom LUL meseca u Beogradu pružiće i kompanije kao što su Zühlke Srbija i Digitec Galaxus Srbija, a u uličnoj prodaji magazina pridružiće nam se i učenici, učenice i profesorke Savremene gimnazije.
  • Liceulice mesec u Novom Sadu biće obeležen velikom uličnom akcijom 28. septembra u 16 sati kod Miletića, u kojoj će se prodavcima pridružiti poznate ličnosti: direktorka Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, dizajnerka odeće Zagorka Marković, glumica Jasna Đuričić, prodavac novina kod Katedrale Goran Živković i novinar Robert Čoban.
  • Podršku novosadskim prodavcima pružiće i muzičarka Tanja Banjanin druženjem sa njima i obeležavanjem Liceulice zone.
  • Velika zajednička ulična akcija Liceulice prodavaca, prodavačica, zaposlenih i volontera iz Beograda i Novog Sada zakazana je za 7. oktobar u 14 sati u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

  Slušajte i emisiju Liceulice FM na RadioAparatu, za koju pripremamo specijalno izdanje posvećeno upravo ovom Liceulice mesecu i borbi dugoj 13 godina da ovaj svet učinimo boljim i sigurnijim za sve, pogotovo za one najugroženije među nama. 

  Tokom LUL meseca, putem naših društvenih mreža i medija, podsetićemo i kako je sve moguće pružiti sigurnost sjajnim LUL prodavcima i podržati ih — postanite Liceulice Sigurica, donirajte jednokratno, podržite prodavce kao kompanija, pretplatite se ili kupite Liceuliceger solidarnosti. Saznaćete više o njima, o Liceulice misiji, ciljevima i vrednostima. Pored akcija sa poznatim ličnostima i prijateljima, pobrinućemo se da kontinuirano, na različite načine, podsećamo koliko je solidarnost u društvu važna.

  Vidimo se!