Liceulice sada ima sopstvene GIFove

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice sada ima sopstvene GIFove

  Umetnost može da promeni svet… ili, za početak, način na koji razmišljamo i delamo.

  Dizajnerka Jasmina Zornić voli Liceulice i u saradnji sa A Human Agency, agencijom umetnika koja podržava humanitarne ciljeve i organizacije širom sveta, pronašla je zabavan i jedinstven način da podrži naše prodavce – jedinstvene GIFove koje sada možete pronaći na Giphy i koristiti ih na mrežama.

  Članovi kolektiva A Human Agency sarađuju sa izabranim organizacijama kojima doniraju svoj talenat, rad i veštine, kroz svoja dela. Pored toga, agencija i umetnici doniraju procenat zarade istoj organizaciji. Presrećni smo što je talentovana Jasmina izabrala upravo Liceulice!

  Jasmina je na putu do posla, dok je radila u centru Beograda, svakog dana sretala Liceulice prodavce i prodavačice. Oduševili su je i ideja i sam projekat, zato što se, kako nam je rekla, ne radi samo o pasivnom primanju donacija.

  „Liceulice pomaže najugroženijim, marginalizovanim članovima našeg društva da budu produktivni i osećaju se korisno, da zarade novac svojim radom, ali i da svakodnevno imaju kontakt sa drugim ljudima i sa njima dele svoje priče. Jednom kada upoznaš prodavce i prodavačice magazina Liceulice i saznaš priču iza čoveka, još više se vežeš za njih“, rekla nam je Jasmina.

  Budući da Jasmina sarađuje sa kolektivom ilustratora A Human Agency, došla je na ideju da napravi nešto lepo što ljudi mogu da koriste kako bi promovisali i širili glas o LUL-u na društvenim mrežama. Zatim je predložila to Rajanu iz A Human Agency, koji je pristao, i to je trenutak kada je Liceulice dobilo poziv.

  „Zahvalna sam na prilici da podržim Liceulice i ponosna sam što Beograd ima LUL prodavce na svojim ulicama. Nema mnogo projekata koji se na takav način fokusiraju na ljude na marginama našeg društva, gotovo zaboravljene i napuštene. Srećna sam što sam imala priliku da podržim ovaj sjajni projekat i pomognem LUL prodavcima da njihove priče stignu do još više ljudi“, rekla nam je Jasmina.

  Radove Jasmine Zornić možete pronaći na A Human Agency, Instagramu, Behance, Evermade i LinkedIn-u.

  Ako i vi imate ideju kako da podržite Liceulice na svoj način, pišite nam putem mejla donacije@liceulice.org.