Liceulice ekipa na mostarskim ulicama

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice ekipa na mostarskim ulicama

  Liceulice ekipa je krajem januara posetila Mostar i predstavila tamošnjim organizacijama Liceulice — kao ulični magazin i kao socijalno preduzeće. Trodnevna radionica Lica sa mostarskih ulica održana od 29. do 31. januara u Mostaru, koju je organizovala tamošnje udruženje građana Nešto više, okupila je 14 predstavnica i predstavnika različitih organizacija, obrazovnih institucija i javnih ustanova, među kojima su bile i Dunja Karanović, Nevena Tomović i Nikoleta Kosovac iz Licaulice.

  Tokom trodnevne radionice, naše koleginice su održale trening koordinacije programa, redakcije i saradnje s biznisima sa fokusom na marginalizovane grupe i njihov položaj u društvu, izazove i probleme s kojima se suočavaju građani, kao i promociju i prezentaciju inspirativnih priča iz područja zelene politike, priča s margine, aktivizma lokalne zajednice, sporta, kulture i umetnosti.

  liceulice nesto vise

  Nikoleta, Dunja i Nevena podelile su iskustva, izazove i uspešne priče ispričane kroz 99 brojeva Liceulice magazina i naše socijalne misije i predstavile alate i veštine koje nam pomažu u pripovedanju, pisanju priča sa margine, kao i važnost pristupa pojedincu. Svi učesnici i učesnice su predstavili svoje ideje koje će biti prikazane mostarskoj publici putem izložbe i štampane verzije magazina Lica sa mostarskih ulica.

  Nevena, Dunja i Nikoleta kažu da su naišle na sjajno gostoprimstvo domaćina i svih učesnica i učesnika, da su razmenile iskustva sa njima i ponele inspiraciju za dalji rad i saradnju. Upoznati nekoga na ovakav način daje posebnu dimenziju svemu što radimo, rekla nam je Nevena.