Liceulice br. 6 - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice br. 6

  O čemu nas školuje škola? LICEULICE po šesti put među nama!

  Najnoviji broj aktivističkog magazina LICEULICE nastavlja sa uspehom da istražuje prostore aktivizma u društvu, umetnosti, sportu, svakodnevnom životu.

  U novom broju Liceulice istražuje perspektive mladih u „razbijenom“ društvu. Ovoga puta noseća tema je obrazovanje: O čemu nas školuje škola? Kakvo nam je obrazovanje potrebno, a kakvo imamo? Šta je to inkluzivno obrazovanje? Kako je i zašto nastalo pozorište SLOBODA? Kako napraviti solarnu pećnicu? Gde je Wei Wei?

  Pored toga tu su i naši stalni prilozi o ekoaktivizmu, prikazi aktivističke umetnosti, kao i portret Džulijana Mer-Hamisa, opis milenijumske generacije Y, blogovi o uličnoj hrani i životu u prirodi, i još mnogo toga.

  Uz Liceulice stvarnost izgleda podnošljivije, jer naši junaci su oni kojima je stalo, oni koji se trude da svoj i tuđe živote učine boljim, korisnijim, koji ne okreću glavu od problema, već im prilaze zavrnutih rukava.