Liceulice br. 49 - Budi neko ko čini da se svako oseća kao neko - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 49 – Budi neko ko čini da se svako oseća kao neko

    Još jednu godinu ostavljamo iza nas – još jednu godinu u kojoj smo se, zajedno, borili za drugačije društvo i bolji svet. U ovoj godini smo povećali broj izdanja, te izdali osam brojeva, zaključno sa 49. koga od ove nedelje možete kupiti na ulicama Beograda i Novog Sada.

    Kao i prethodna godina i ovo izdanje je specifično – pre svega po tome što ima 20 strana više kao naš novogodišnji poklon čitaocima/tetljkama, ali i po tome što u njemu možete pročitati čitav niz intervja u kojima su naši sagovornici i sagovornice govorili o važnim stvarima kojima se bave. Tako, naši saradnici i saradnice su za novi broj razgovorali sa dramaturškinjom Tanjom Šljivar, glumicom Hanom Selimović, književnicom Dragoslavom Barzut, odbojkašicom Majom Ognjenović, dramaturškinjom Minjom Bogavac, piscem Vladimirom Arsenijevićem i izdavačem Vladimirom Manigodom.

    Osim ovih intervjua, u novom broju čitajte i tekst o krizi stanovanja koji je napisala Jovana Timotijević, pregled aktivističkih inicijativa koji je napravio Stefan Slavković, kao i tekst o važnosti reciklaže koji je napisala Milica Batričević. Takođe, tu su i naše stalne rubrike, poput „Male škole medijske pismenosti“ u kojoj je, ovaj put, Milica Janjatović pisala o medijskim manipuacijama ili „Pisma meni mlađem“ u kojem vam donosimo prevod teksta koji je za magazin The Big Issue napisao čuveni glumac Denis Kvejd.

    Ilustracija na naslovnoj strani: Jelena Jaćimović.