Liceulice br. 43 - demokratija nije samo pravo glasa već i pravo na dostojanstven život - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 43 – demokratija nije samo pravo glasa već i pravo na dostojanstven život

    Demokratija je reč koju često čujemo i često upotrebljavamo, ali vrlo često zapravo ne znamo šta ta reč tačno znači. Pokušali smo da na naš prepoznatljiv način, kroz niz tekstova i intervjua, odgovorimo na ovo važno pitanje, a uz nadu da tako podstičemo aktivizam i kritičko promišljanje.

    Tako u novom broju magazina Liceulice možete čitati intervju s Đorđem Pavićevićem, profesorom Fakulteta političkih nauka u Beogradu, u kome stavku po stavku prolazimo pojmove, teme i fenomene koje smatramo ključnim za razumevanje pojma demokratije. Takođe, u novom broju možete pročitati i tekst Milice Popović i Vladimira Simovića o tome kakvi su nam politički pokreti potrebni da bi u njima što veći broj ljudi uzeo učešća, a tu je i niz drugih priloga koji se bave ključnim pitanjima značajnim za funkcionisanje demokratije – od izbora do svakodnevnog aktivističkog učešća u javnoj sferi.

    Naravno, osim tekstova, temom broja smo se bavili i kroz vizuelne sadržaje – što se najbolje može videti na naslovnici koju je za ovaj broj našeg magazina uradila naša art direktorka Sanja Polovina.