Liceulice br. 34 - Jaki se ne bore samo za sebe, jaki se bore za sve - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 34 – Jaki se ne bore samo za sebe, jaki se bore za sve

    Ova godina nam je bila ispunjena iskušenjima, pitanjima kako dalje, ali ne i pitanjima o smislu. U to smo jedino sigurni: da smo potrebni našim prodavcima kako bi i dalje imali krov nad glavom, novac za osnovne potrebe, motivaciju da prevaziđu bolesti zavisnosti, jedinu priliku da sa nekim porazgovaraju i osete se vrednim članovima društva. Zato je specijalni, praznični broj magazina Liceulice posvećen empatiji – koja nas čini boljim ljudima, borbenosti – koja nam ne dozvoljava da odustanemo, i, konačno, filantropiji – neophodnoj u svetu u kome živimo.

    U aktuelnom, 34. broju, naša stalna saradnica Dragana Nikoletić je uradila dirljiv intervju sa Goranom, jednim od naših redovnih prodavaca, kome je Liceulice bilo motivacija da prestane da pije. U istom broju možete pročitati i tekst o aktivistikinji sa invaliditetom Steli Kapidžić iz Sarajeva, obavestiti se o fenomenu crowdfundinga i najzanimljivijim akcijama koje su građani novčano podržali, dok je novo „Pismo meni mlađem“ napisao pevač i glumac Zafir Hadžimanov. Ilustracije u ovom broju dolaze nam iz Kotora, gde je organizacija Expeditio pokrenula hrabru foto-kampanju protiv urbanističkog uništavanja Boke Kotorske. Najavljujemo i da ćemo, u saradnji sa izdavačkom kućom Arhipelag, u narednih nekoliko brojeva objavljivati britke i lucidne eseje Čarlsa Simića, čuvenog američkog pesnika jugoslovenskog porekla.

    Naslovnicu i ilustracije u magazinu ovaj put je radila Aleksandra Nina Knežević.