Liceulice br. 33 - Sve je lako kad si mlad - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 33 – Sve je lako kad si mlad

    Liceulice uvek ima jednu noseću temu, a ovaj put su to mladi i njihova socijalna i ekonomska uključenost odnosno isključenost iz dominantnih društvenih tokova. Ovoj važnoj temi smo nastojali da priđemo iz što više različitih uglova, a broj je poseban i po tome što je realizovan u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjivanje siromaštva (Sipru). Kada govorimo o mladima, neizostavna tema je  obrazovanje, kome smo posvetili i najveću pažnju, a čitav niz mladih saradnika osvetlio je i druge aspekte savremenog života mladih, od dolaska u veliki grad na studije, preko sveprisutnog prekarnog rada (nesigurnih, povremenih i honorarnih poslova), do iskustva povratka u malu sredinu. U ovom broju s ponosom predstavljamo i našeg najmlađeg prodavca, 18-godišnjeg Iliju Ondrika iz vojvođanskog mesta Kovačica.

    Pored glavne teme, u novom broju možete pročitati i čitav niz tekstova u našim redovnim rubrikama koje se bave održivim razvojem, građanskim aktivizmom, odbranom javnog interesa i drugim temama od značaja za jedno društvo.