Liceulice br. 32 - Prvo im odrežemo krila pa ih optužujemo da ne umeju da lete - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 32 – Prvo im odrežemo krila pa ih optužujemo da ne umeju da lete

    Sa ponosom vas obaveštavamo da je fond Liceulice i u otežanim uslovima uspeo da prikupi minimum sredstava potrebnih da se objavi novi, dugo pripremani 32. broj magazina, koji, kao što je već dobro poznato, prodaju osobe sa margina našeg društva. U tome ste nam i vi mnogo pomogli, te ovaj broj možete smatrati delom i svojim. Hvala svima koji su nas podržali.

    Liceulice uvek ima jednu noseću temu, a ovaj put je to feminizam, kome se u današnje vreme moramo iznova i iznova vraćati. Ponovno otvaranje debata o abortusu i pravu na izbor, uporno odbijanje nadležnih da se pozabave diskriminacijom u školskom sistemu, te sve češći slučajevi dramatičnog nasilja prema ženama, teraju nas da ispočetka osvajamo neke slobode za koje smo mislili da su davno osvojene. Pored glavne teme, u novom broju možete pročitati i čitav niz tekstova u našim redovnim rubrikama koje se bave održivim razvojem, građanskim aktivizmom, odbranom javnog interesa i drugim temama od značaja za jedno društvo.

    Ilustracije i naslovnicu ovaj put je radila Sanja Stojkov.