Liceulice br. 28 - Deda Mraz je švorc - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 28 – Deda Mraz je švorc

    U ovom broju smo pokušali i da na različite načine priđemo praznicima, te da vidimo na koji se sve oni način ocrtavaju u našoj svakodnevici. Tu je i nešto više pop kulture nego do sada (što ćemo praktikovati i u narednim brojevima) – od toga kako se božićni i novogodišnji praznici reflektuju u pop muzici pa sve do nasleđa jugoslovenskog rokenrola

    U dvadeset i osmom broju magazina možete čitati šta su o terorističkom napadu u Parizu pisali autori kao što su Slavoj Žižek, Tomislav Jakić ili Sem Kris, zatim sasvim ličnu analizu fenomena deda Mraza koju nam je ponudio Stefan Slavković, dve recenzije Miloša Jankovića u kojima piše o aktuelnim filmskim i romanesknim ostvarenjima, tekst Sonje Rajin u kojima piše o svojim omiljenim pop pesmama koje na ovaj ili onaj način obrađuju temu Božića, tekst Marka Pogačara o Darku Rundeku u okviru minifeljtona kojim predstavljamo njegovu knjigu „Jugoton gori“, kao i tekst Jelene Radanović kojim objavljujemo početak naše saradnje sa Centrom za promociju nauke.

    Takođe, i u ovom broju nastavljamo sa rubrikom „Pismo meni mlađoj/mlađem“. U prethodnim brojevima ste čitali tekstove Svetlane Slapšak, Ivana Čolovića, Ljubomira Živkova, Davida Albaharija i Pola Makartnija, a ovaj put vam donosimo još jedan prevedeni tekst koji je u sličnoj rubrici u magazinu „The Big Issue“ napisao Juan Mekgregor, čuveni škotski glumac.

    Za vizuelni identitet ovaj put se pobrinula naša dugogodišnja saradnica, ilustratorka Jana Vuković.