Liceulice br. 27 - Svi smo mi odnekud došli - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 27 – Svi smo mi odnekud došli

    Tema kojom smo se u novom broju dominantno bavili je izbeglička kriza, kao nesumnjivo događaj koji je presudno obeležio ovu godinu, kako na našem prostoru, tako i na prostoru čitave Evrope. Trudili smo se da pokrijemo brojne aspekte ove važne i kompleksne teme, ali, ma kojim aspektima da smo se bavili, pre svega smo želeli da podstaknemo ljude na humanost i solidarnost, kao dve verovatno najvažnije vrednosti koje su nam u ovom trenutku potrebne.

    U dvadeset i sedmom broju magazina možete čitati i reportaže koje su o izbegličkim putevima, nedaćama i iskustvima pisale Dragana Nikoletić i Žarka Radoja, tekst Dejana Kožula u kojem govori o vrlo zanimljivoj umetničkoj praksi u Nemačkoj kojom se izbegličke priče postavljaju kao pozorišne predstave, kao i poeziju Dragane Mladenović koja se takođe, na sebi svojstven, pesnički način bavila ovom temom. Osim teme broja, u novom broju čitajte i tekstove koji iz različitih perspektiva obrađuju fenomen rijaliti programa, a koje su potpisali Adriana Zaharijević i Stefan Slavković, kao i niz recenzija u kojima možete čitati o novim knjigama, filmovima i predstavama.

    Takođe, i u ovom broju nastavljamo sa rubrikom „Pismo meni mlađoj/mlađem“. U prethodnim brojevima ste čitali tekstove Svetlane Slapšak, Ivana Čolovića, Ljubomira Živkova i Davida Albaharija, a ovaj put vam donosimo prevedeni tekst koji je u sličnoj rubrici u magazinu „The Big Issue“ napisao Pol Makartni, čuveni britanski rok muzičar.

    Naslovna strana: Marko Risović, Kamerades kolektiv