Liceulice br. 26 - Oni koji se ne pokreću, ni ne znaju da su okovani - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice br. 26 – Oni koji se ne pokreću, ni ne znaju da su okovani

  Tema kojom smo se u novom broju dominantno bavili je nova levica i mogućnosti za artikulaciju novih levih politika, kako na jugoslovenskom, tako i na globalnijem nivou. U ovom broju možete pročitati i odgovore na anketu koju smo sproveli u širokom krugu levičarskih aktivista u kojoj su naši sagovornici govorili o brojnim važnim temama kao što su antifašizam, jugoslovensko nasleđe, o odnosu između teorije i prakse i sl.

  U dvadeset i šestom broju magazina možete čitati i intervje sa piscima Viktorom Ivančićem i Igorom Štiksom, tekst Saše Dragojla u kojem promišlja o tome koji bi bio najmanji zajednički sadržalac svih subjekata zainteresovanih za levičarsku politiku i praksu, kao i tekst Stefana Slavkovića u kojem objašnjava zašto je negativan odnos tzv. „intelektualne elite“ prema narodnoj muzici, u stvari, jedna vrsta klasnog prezira.

  U novom broju čitajte i tekstove koji se bave čitavim nizom važnih i zanimljivih tema – od predstavljanja organizacije Levi Samit Srbije preko tekstova koji iz različitih perspektiva obrađuju izbegličku krizu pa sve do tekstova koji problematizuju zloupotrebu prirode u interesu krupnog kapitala. A u našoj fotogaleriji možete i videti sjajne fotografije Igora Grubića, nastale u okviru serije „Anđeli garavog lica“.

  Takođe, i u ovom broju nastavljamo sa našom novom rubrikom „Pismo meni mlađoj/mlađem. U prethodnim brojevima sa sobom mlađima dopisivali su se  Svetlana Slapšak, Ivan Čolović i Ljubomir Živkov , a u novom broju vam s ponosom predstavljamo tekst/pismo sebi mlađem pisca Davida Albaharija.

  Naslovnu stranu ovaj put je uradio poznati ilustrator Vladimir Stevanović.