Liceulice br. 25 - Učini ono što možeš, s onim što imaš, tu gde si - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 25 – Učini ono što možeš, s onim što imaš, tu gde si

    Tema kojom smo se u novom broju bavili – osim, naravno, obeležavanja našeg malog jubileja u okviru koga vam donosimo niz „slavljeničkih“ tekstova naših stalnih saradnika i prijatelja – jesu ulične novine kao specifična vrsta socijalnog preduzetništva, ali i specifična vrsta medijskog proizvoda. Donosimo vam pregled raznovrsnih i zanimljivih priča o različitim uličnim novinama širom sveta. Danas u svetu ima 115 konceptualno različitih uličnih novina u 36  država, dakle, u pitanju je jedan vrlo živ i heterogen fenomen, ali svi oni imaju jednu istu misiju – osnaživanje, ekonomsko i socijalno, onih članova društva kojima je to najpotrebnije.

    I u ovom broju novo „Pismo meni mlađoj/mlađem“. Posle Svetlane Slapšak i Ivana Čolovića sebi mlađem piše muzičar, novinar i kolumnista Ljubomir Živkov.

    U dvadeset i petom broju magazina možete čitati i intervju sa glumcem Branislavom Trifunovićem (jedan od pokretača magazina Liceulice) u kome govori o tome šta povezuje poznate ličnosti i aktivizam, tekst Saše Dragojla o zabrinjavajućem porastu nasilja nad ženama u našem društvu, kao i foto-reportažu iz Novog Pazara naše saradnice Anđele Petrovski. Takođe, u novom broju čitajte i tekstove koji se bave čitavim nizom važnih i zanimljivih tema – od izgradnje Beograda na vodi preko aktivističkih praksi u sferi dizajna pa sve do političkog konteksta ovogodišnje Evrovizije. A u našoj fotogaleriji možete videti prodavce od kojih kupujete vaše primerke našeg magazina i pročitati  zašto je njima važan rad u magazinu Licelice.

    Naslovnu stranu uradila je naša art direktorka, Sanja Polovina.