Liceulice br. 21 - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 21

    U ovom broju imaćete priliku da upoznate rad šest organizacija koje se na različite načine bore za ostvarenje ljudskih prava. Na potpuno drugačiji način predstavljamo vam Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM, Fond za humanitarno pravo, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Inicijativu mladih za ljudska prava, Labris- organizaciju za lezbejska ljudska prava i novopazarski Urban In.

    Kao i uvek, tu su naše priče sa margine, intervju sa Žikicom Simićem o rock’n’rollu kao leku protiv mržnje, priča o socijalnim hakerima, naš pogled na svetsko fudbalsko prvenstvo, fotografije kolektiva Kamerades, priča Lamije Begagić, kao i niz tekstova o solidarnosti i korisnim inicijativama širom regiona i sveta.

    Upoznaćete Radu Ćuk, devojku koja prodaje Liceulice od prvog broja a koja će vas sa osmehom dočekati na centralnim beogradskim ulicama. Videćete i na koji način su se organizacije civilnog društva uključile u pomoć poplavljenim područjima i koliki je bio doprinos nevladinog sektora u nedavnim poplavama. Reč je o dosta kompleksnijoj pojavi koju su pored iskazane solidarnosti i građanskog samoorganizovanja, pratili i sveopšta konfuzija i temeljna neorganizovanost.

    Ovaj broj magazina Liceulice realizovan je uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kroz inicijativu “Ljudska prava za budućnost” programa “Građansko društvo za budućnost” koji sprovodi Institut za održive zajednice (ISC).