Liceulice br. 19 - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 19

    U ovom broju imate priliku da upoznate Aleksandra Kalabića, našeg prodavca iz Novog Sada. Pročitaćete jedinstvenu priču mladića iz škole „Milan Petrović“ koji ima svoju radio-emisiju i piše pesme, i otkrićete nesvakidašnje razloge zbog kojih se Aca priključio timu naših kolportera.

    U okviru novootvorene debate o ulozi aktivizma u procesima društvenih promena objavljujemo intervju s Ivanom Ćirković, direktorkom Kancelarije za saradnju s civilnim društvom. Ivana govori o značaju i smislu civilnog društva, o tome koja je uloga Kancelarije, koji poslovi na izgradnji civilnog društva predstoje svima nama i kako ih najefikasnije obaviti.

    Tu su, kao i uvek, nove priče i reportaže s margine, kao i niz tekstova o svežim idejama, aktivističkim naporima i pozitivnim promenama u regionu i širom sveta. Na okupu su svi naši redovni autori, poput Dragane Nikoletić, Dejana Kožula, Svetlane Slapšak, Kaje Damnjanović, Ljubisava Panića, i mnogo novih saradnika.

    Naslovnu stranu i ilustracije u ovom broju radio je Filip Pomykalo.