Liceulice br. 18 - Trag nepravde - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 18 – Trag nepravde

    Tema  novog broja: Kako protiv siromaštva i socijalne iskljkučenosti? Šta su sve ožiljci siromaštva i isključenosti? Kako se meri siromaštvo? Šta je za pojedinca siromaštvo? A kako ga meri država? Kako povećati osećaj pripadnosti zajednici? Da li na tržištu rada ima mesta za sve? Odgovore na ova pitanja (i još mnoga druga), kao i ideje kako ublažiti ove probleme potražite u novom broju magazina LICEULICE. Kao i uvek  LICEULICE se okreće licem u lice svakodnevnim izazovima, ljudima tu oko nas (ponekad nevidljivim) i njihovim  naporima da promene sebe, svoje okruženje, a samim tim i svet.

    Upoznajte lične priče onih koji svakodnevno osećaju siromaštvo na svojoj koži na intiman način pokazuju čitaocima šta je ono što svako od nas može da uradi na smanjivanju i iskorenjivanju siromaštva. Magazin LICEULICE ovog puta predstavlja niz inicijativa koje pomeraju granice, sporo, ali sigurno.

    Tu su, kao i uvek,  nove priče i reportaže s margine, kao i niz tekstova o svežim idejama, aktivističkim naporima i pozitivnim promenama u regionu i širom sveta. Na okupu su svi naši redovni autori, poput Dragane Nikoletić, Katarine Subašić, Dejana Kožula, Kaje Damnjanović, Ljubisava Panića. Tu su i naši „specijalni gosti“, koji su svojim stručnim savetima i dugogodišnjim iskustvom pomogli da na najbolji način predstavimo posledice i uzroke siromaštva i značaj socijalnog uključivanja svih, Žarko Šunderić i Biljana Mladenović iz Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

    Naslovnicu je pripremio Nikola Ljubičić.