Liceulice br. 15 - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice br. 15

    Odlučili smo se da vam predstavimo pokret antikonzumerizma ili protivljenje preteranoj i, često, nekontrolisanoj potrošnji; ne samo novca, već i nezamenljivih prirodnih izvora. Pokušali smo da odgovorimo na večno pitanje: zašto toliko trošimo, često i na gluposti koje ćemo zaboraviti dan pošto smo ih kupili. Koliko je marketing „kriv“ za to što kupujemo nekontrolisano, koliko nam se reklame uvlače pod kožu i možemo li se zaštititi od banalizacije i vulgarizacije potrošnje, samo su neke od tema koje možete pročitati u ovom broju.

    Tu su i naši stalni prijatelji-saradnici Svetlana Slapšak, Dejan Kožul i Ivan Ergić, neodoljive priče o uličnoj hrani Milomira Marinovića, muzičke slike Sonje Rajin. Ponovo su sa nama Gavrilo Petrović i njegovo iskustvo poslednjeg u nizu sukoba u pojasu Gaze, kao i Nenad Kostić koji vas savetuje kako da se igrate trampe-kupovine u sve posećenijim internet prodavnicama.

    Predstavljamo vam i nove snage, Danicu Čigoju i njenu šetnju po prodavnicama polovne robe. Maja Simić ukazuje na (ne)uspeh akcije bojkota hipermarketa u Srbiji. Ljubisav Panić nam pokazuje da i „biznis ima dušu“, a Maja Mitić tumači efekte čuvenog „No Logo“ pokreta. Upoznajte i političara koji nije isti kao i ostali, a naša nezamenljiva Dragana Nikoletić vam u ovom broju predstavlja Nacu, čijem veselom osmehu sigurno niste mogli da odolite ako ste prolazili Terazijama.

    Fotografija na naslovnici: Ivan Ilić Kišoljubac