Liceulice Bazar solidarnosti - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Liceulice Bazar solidarnosti

    U oktobru je u našim prostorijama održan prvi Liceulice Bazar solidarnosti. Zahvaljujući vašim poklonima i podršci, naši prodavci i prodavačice bili su u prilici da izaberu za sebe nešto od ponuđenih stvari: od odeće, preko knjiga i telefona, pa do sitnica poput slušalica i naočara. Za decembar spremamo novi Bazar solidarnosti, jer će našim prodavcima i prodavačicama  biti potrebna topla odeća i obuća za zimu. Ukoliko i vi želite da pomognete korisnike fonda Liceulice, javite nam se na office@liceulice.org ili posetite naš sajt www.liceulice.org/donirajte.

    Teško je živeti na ivici, siromašan, zaboravljen, bez krova, bez posla, bez šanse da promeniš život, a ako si žena sve je i mnogo teže. Uprkos mnogim programima osnaživanja, i dalje imamo mnogo manje prodavačica nego prodavaca. Zbog toga se trudimo da iskoristimo svaku priliku da ih podržimo, da im materijalno pomognemo, ili prosto da im nekim gestom ulepšamo dan. Tako je jedna individualna donacija u garderobi podstakla nove donacije, i konačno rezultirala prvim Liceulice Bazarom solidarnosti, na koji su bile pozvane naše najaktivnije prodavačice. Pored zimske odeće, mogle su da izaberu za sebe i naočare za sunce, šešire, kape, šalove, ešarpe, torbe ili neki komad nakita, i da se opuste uz prijatnu muziku, čaj i kafu. Da se napune pozitivnom energijom, i ponovo vrate na ulicu.

    Ne zaboravite da obiđete naše prodavačice i prodavce na svom putu do posla, škole ili fakulteta, kupite novi broj magazina Liceulice, i tako im pomognete da prebrode ovu zimu koja ponovo preti ograničenjima kretanja, a samim tim i smanjenjem njihovog prihoda. Ipak, druge usluge koje im pružamo ne finansiraju se od prodaje magazina. Kako bismo bili u mogućnosti da nastavimo da ih pružimo i u ovom izuzetno teškom periodu, mi zavisimo od naših donatora.

    Donator Liceulice fonda možete postati i vi, bilo kao kompanija, organizacija ili pojedinac, a više informacija o doniranju možete naći ovde.