Liceulice 66 - Nemamo rezervnu planetu - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Liceulice 66 – Nemamo rezervnu planetu

  Čak i oni najviše skloni ignorisanju klimatskih promena – sada ih već nedvosmisleno osećaju na vlastitoj koži. U 66. broju pokušali smo da objasnimo njihovu genezu, ali i da ukažemo na neke moguće puteve borbe za planetu na kojoj živimo jer – kao što poznati slogan kaže – nemamo rezervnu.   

  U okviru teme broja pročitajte intervju sa klimatologom Vladimirom Đurđevićem, tekst o neiskorišćenom potencijalu podzemnih voda koji smo pripremili u saradnji sa Centrom za promociju nauke, osvrt na uspešno udruživanje građana i organizacija za odbranu Košutnjaka, a iz nemačkih uličnih novina Asphalt prenosimo i intervju sa Tomasom Kelerom, naučnikom na Pastel institutu u Hanoveru i vođom pokreta Transition Town.

  Ovaj put vam predstavljamo i našu dugogodišnju prodavačicu Ivanu Cvetanović, a tu su i novi prilozi u rubrikama A11 i Mala škola medijske pismenosti, Pismo meni mlađem Ijana Makjuana, kao i prvi tekst u novoj seriji „Korona i margina“ koji je napisao Saša Dragojlo.

  Autorka naslovnice je Ksenija Pantelić.

  Pored kupovine od uličnih prodavaca i pretplate, pozivamo vas i da donirate online ili na druge načine i tako pomognete prodavcima da prebrode naredni period.

  #podrškajevažna