Lep gest izdavačke kuće Kovačnica priča - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


    Lep gest izdavačke kuće Kovačnica priča

    Izdavačka kuća Kovačnica priča nas je nedavno obradovala doniranjem 20% od prošlogodišnje prodaje jedne svoje knjige magazinu Liceulice. Reč je o debitantskom romanu norveškog pisca Ingvea Kvajnea, “Zvuk asfalta”.  Inicijalnu deju za ovaj lep gest dali su prevodioci i sam autor, koji je tokom gostovanja u Beogradu čuo da i ovde postoje ulične novine, koje uvek podržava.

    “Zvuk asfalta” (prevod Ivana Jovanović i Miloš Belčević) je nenašminkana priča o odrastanju u siromašnom istočnom Oslu osamdesetih i devedesetih godina, roman o panku, roku, drogi i podeljenom gradu.

    „Ideja Kovačnica priča je da spaja – ideje, ljude i kulture”, kaže Miloš Belčević, osnivač ove izdavačke kuće . „Moto nam je da ‘dobre priče menjaju svet’, i želeli smo da kroz izdvojena sredstva od prodaje ovog romana o ulicama Osla podržimo jednu sjajnu priču – na ulicama Beograda.“

    Naslovnica knjige Zvuk asfalta, Ingve Kvajnea. Za dizajn korica, uz dozvolu autora, Novice Milivojevića, preuzeti su motivi iz stripa PSIHOPOLIS. Sva prava zadržava autor. Ostali radovi dostupni su na Instagram profilu @novica_milivojevic. Dizajn korica: Željka Bašić Stankov